Θύμα βίας μια στις τρεις γυναίκες – Εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας

Μια στις τρεις γυναίκες στην Ελλάδα υφίσταται κάποια μορφή βίας, είτε πρόκειται για εργασιακή βία, είτε για οικογενειακή ή λεκτική, όπως τονίστηκε στη χτεσινή εκδήλωση της Ν.Ε.του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, με θέμα « Κακοποίηση Γυναικών – Μορφές και Επιδράσεις», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Κυψέλη», με κεντρική ομιλήτρια την Τομεάρχη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρο Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Pes Women), Ζέφη Δημαδάμα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η κα Δημαδάμα, το ποσοστό των γυναικών που κακοποιούνται είναι μεγάλο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, καθώς εξαιτίας της γενικότερης οικονομικής κρίσης τα περιστατικά σωματικής αλλά και ψυχολογικής βίας αυξάνονται, ενώ οι γυναίκες υφίστανται βία και στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Σύμφωνα με την κα Δημαδάμα, κακοποίηση, κυρίως στο περιβάλλον εργασίας, υφίστανται και άντρες, όμως για τις γυναίκες τα ποσοστά είναι συντριπτικά.

Όπως ανέφερε, οι γυναίκες στην Ελλάδα δύσκολα καταγγέλλουν την κακοποίηση που υφίστανται, και υπάρχουν περιπτώσεις που οι αστυνομικές αρχές κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να τις πείσουν να προχωρήσουν σε καταγγελία.

«Πρέπει να βρούμε λύσεις, μέσα από την εκπαίδευση, την οικογένεια και την ευαισθητοποίηση του κοινού», είπε η Ζέφη Δημαδάμα, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν δομές που μπορούν να υποστηρίξουν κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους, καθώς και να τους προσφέρουν τη δυνατότητα ειδίκευσης, ώστε να μπορούν να βρουν εργασία.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί το δημόσιο σχολείο με ψυχολόγους και ειδικούς, που θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά, από μικρή ηλικία, στην ιδέα ότι  οι άνθρωποι είναι συνοδοιπόροι στη ζωή και θα πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλο. «Τα παιδιά που βιώνουν καθημερινά τη βία, αργότερα θα γίνουν και τα ίδια θύματα ή θύτες», είπε χαρακτηριστικά η κα Δημαδάμα.

Τέλος ανέφερε ότι από το Σοσιαλιστικό Κόμμα γίνεται μεγάλος αγώνας να προταχθεί σε υψηλά κλιμάκια το θέμα αντιμετώπισης της βίας και της ισόρροπης συμμετοχής των δυο φύλων. « Είναι θέμα ανθρωπιάς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφορά στο μισό πληθυσμό του πλανήτη, τις γυναίκες», τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος