Θεσσαλία: Πάνω από 2.500 οικογένειες σε επιδοτούμενο πρόγραμμα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου

Χιλιάδες  οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα σε όλη τη  Θεσσαλία εντάσσονται στο  πρωτοπόρο Πρόγραμμα αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου.

Το Πρόγραμμα επιχορηγήσεων υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προϋπολογισμού 6,12 εκ. € και με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ να έχει το ρόλο του φορέα υποδοχής, ελέγχου αιτήσεων, πιστοποίησης και καταβολής της χρηματοδότησης.

Όπως ανακοίνωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, ο προϋπολογισμός του προγράμματος που προσφέρει επιχορήγηση από 65% μέχρι και 100% τείνει να καλυφθεί  και  ξεκινούν οι εργασίες σύνδεσης  με το φυσικό αέριο.

Αλυκές και Ευξεινούπολη εντάσσονται στο Δίκτυο Φυσικού Αερίου

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό, ο κ. Μπακούρας, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας συνεχίζει την υλοποίηση του πενταετούς επενδυτικού της σχεδίου, ύψους 61,45 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με επενδύσεις που για το 2021 θα αγγίξουν τα 12,42 εκ. ευρώ, εντάσσοντας και δύο νέες περιοχές στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, τις Αλυκές του Δήμου Βόλου και την Ευξεινούπολη του Δήμου Αλμυρού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος