Ταξικά σωματεία τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά

Με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης, ταξικά σωματεία και φορείς της περιοχής τίμησαν σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά στο Βόλο.

Η πορεία κατέληξε στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Δημητριάδος όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων στο σημείο που δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής ο εργάτης, Νίκος Μπουμπατζής, στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που έγιναν στο Βόλο το 1936.

Ταξικά σωματεία τίμησαν την Εργατική ΠρωτομαγιάΟ Θοδωρής Γεωργαδάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας χαιρέτισε τη συγκέντρωση τονίζοντας ότι: «Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και αλληλεγγύη, η συμμαχία μεταξύ μας, μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας και να δώσει την προοπτική ότι μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε».

Ταξικά σωματεία τίμησαν την Εργατική ΠρωτομαγιάΟ Δημήτρης Νόκας πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον αγώνα των φοιτητών μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, για το άνοιγμα των πανεπιστημίων και ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Στηλίτευσε την κυβέρνηση η οποία παράλληλα με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που προσαρμόζουν τα πανεπιστήμια στα θέλω του κεφαλαίου, ετοιμάζεται με νόμο έκτρωμα για τα εργασιακά, να δώσει τη χαριστική βολή στο 8ωρο τονίζοντας με έμφαση: «Δεν θα δεχτούμε να δουλεύουμε όπως το 1919, να γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα».

Ταξικά σωματεία τίμησαν την Εργατική ΠρωτομαγιάΠολύ συγκινητικό ήταν το δρώμενο της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου όπου με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, τραγούδησαν και τραγούδησε μαζί τους όλος ο κόσμος, το «Μέρα Μαγιού μου μίσεψες» του ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου, με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, “Μήτσος Παπαρήγας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος