Τα ζητήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του Βόλου έθεσε στον Ν. Ανδρουλάκη ο πρόεδρος του Ι.Σ.Μ.

Το θέμα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του δήμου Βόλου έθεσε στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης, με τον πρόεδρο του κινήματος να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να ζητά συνάντηση με την Επιστημονική Επιτροπή Φορέων.

Ειδικότερα στο τέλος της συνάντησης με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, ο κ. Τσάμης πήρε το λόγο και έθιξε το θέμα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της πόλης του Βόλου.  Αναφέρθηκε στις μελέτες που έχουν γίνει, τόσο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, όσο και των Γ. Σαχαριδη και Κ. Γουργουλιάνη που πιστοποιούν τα προβλήματα που προκαλούνται στη δημόσια υγεία. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της δυσοσμίας, της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ, στη δημιουργία εργοστασίου RDF από το Δήμο Βόλου, λέγοντας πως “ο Βόλος θα καταντήσει μια πόλη που καίει σκουπίδια”.

Επιπλέον ο κ. Τσάμης τόνισε ότι οι τοπικοί φορείς δεν κινούνται προς την κατεύθυνση επίλυσης των σοβαρών αυτών ζητημάτων και ζήτησε από τον κ. Ανδρουλάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Τα ζητήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του Βόλου έθεσε στον Ν. Ανδρουλάκη ο πρόεδρος του Ι.Σ.Μ.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί η πράσινη ανάπτυξη να διαχυθεί σε όλη την κοινωνία και να μην αποτελεί προϊόν διαχείρισης πέντε μεγάλων εταιρειών. Επίσης κάλεσε τον κ. Τσάμη και την Επιτροπή Επιστημονικών Φορέων να του αποστείλουν στοιχεία για την καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ και τα άλλα ενεργειακά ζητήματα της περιοχής ή και να υπάρξει συνάντηση για πληρέστερη ενημέρωση, στην Αθήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος