Τα παιδιά μαθαίνουν στους οδηγούς να σέβονται τον ΚΟΚ

Με μία ακτιβιστική δράση και υπό τους ήχους των ταμπούρλων των «Καρακατού» η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μοίρασε ενημερωτικό υλικό, μπλουζάκια και καπελάκια στους οδηγούς στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των οδηγών απέναντι στους πεζούς, με αφορμή την 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ.

Τα παιδιά μαθαίνουν στους οδηγούς να σέβονται τον ΚΟΚ

Παιδιά από διάφορα σχολεία, εκπαιδευτικοί, τροχονόμοι, εκπαιδευτές οδηγών, εθελοντές του υπεραστικού ΚΤΕΛ συνέδραμαν στην υλοποίηση της δράσης, φορώντας ειδικά γιλέκα και κρατώντας πλακάτ. Μοίραζαν το υλικό, διέσχιζαν τις διαβάσεις πεζών στον κυκλικό κόμβο πίσω από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας που δημιουργήθηκαν για να παρέχουν ασφάλεια στους πεζούς δίνοντας προτεραιότητα στην κίνηση τους.

Τα παιδιά μαθαίνουν στους οδηγούς να σέβονται τον ΚΟΚ

Όπως τόνισε η κ. Κολυνδρίνη, βασικός στόχος της ακτιβιστικής δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι οδηγοί σχετικά με την υποχρέωσή τους να κινούνται συνεχώς αργά, με προσοχή και να είναι σε ετοιμότητα να σταματήσουν σε κάθε διάβαση πεζών που συναντούν και την τήρηση της ορθής οδικής συμπεριφοράς, που αποτελεί στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας.

Τα παιδιά μαθαίνουν στους οδηγούς να σέβονται τον ΚΟΚ

«Σε αυτή τη δράση αξιοποιήσαμε τα παιδιά που πρώτα πρέπει να μάθουν να φέρονται στο δρόμο. . 12 κανόνες οδικής ασφάλειας να εφαρμόζονται. Ακτιβιστική ενέργεια με παρουσία καρακατού και μοιράσαμε φυλλάδια, καπελάκια και μπλουζάκια με μότο και συνθήματα που πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής για όλους μας. Ανάγκη κυκλοφοριακής ρύθμισης και σεβασμό προς όλους» τόνισε η κ. Κολυνδρίνη.

Ο διοικητής της Τροχαίας Βόλου, Στυλιανός Βαρβάρης συνεχάρη τους νέους για τη δράση αυτή και κάλεσε τους πολίτες να σέβονται τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παρατήρησε τέλος ότι οι κυκλικοί κόμβοι συνέβαλαν να γίνει καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην πόλη.

Τα παιδιά μαθαίνουν στους οδηγούς να σέβονται τον ΚΟΚ


Ο εκπαιδευτής οδηγών Βασίλης Καλλίας επισήμανε ότι δυστυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν πως να κινηθούν σε ένα κυκλικό κόμβο και τις περισσότερες φορές το μαθαίνουν εμπειρικά και ανέφερε ότι η φετινή εβδομάδα οδικής ασφάλειας δίνει βάρος στις βιώσιμες μεταφορές. Οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου, Αποστολία Μπακιρτζή και Δημήτρης Παπάζογλου τόνισαν ότι θα πρέπει να γίνει βίωμα η σωστή οδήγηση ενώ υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης για τους Βολιώτες οδηγούς.

Τα παιδιά μαθαίνουν στους οδηγούς να σέβονται τον ΚΟΚ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος