Τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας Δημοτικού

Την περασμένη Κυριακή, 19η Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 2η (τελευταία) φάση «Υπατία» του 6ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2022 του Δημοτικού, που διοργανώνει ετησίως η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας. Προσήλθαν για να διαγωνισθούν 31 μαθητές από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, οι οποίοι επιλέχτηκαν από τους πρώτους επιτυχόντες της προηγούμενης φάσης του Διαγωνισμού «Αγλαονίκη», που διεξήχθη το Μάιο.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο κτίριο Ματσάγγου του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιλάμβανε 50 θέματα ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, σωστού – λάθους, υπολογισμών κ.λπ., στα οποία απάντησαν, οι διαγωνιζόμενοι μέσα σε μιάμιση ώρα. Αμέσως έγινε η διόρθωση των γραπτών από τους καθηγητές Δημήτριο Μαυρομάτη και Απόστολο Ξενάκη και εκδόθηκαν τα αποτελέσματα. Οι τρεις πρώτοι, που είναι οι επιτυχόντες του Διαγωνισμού με πλούσια δώρα είναι: ο Κουτσός Μάριος, του Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών Αττικής, στον οποίο απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο και ανάμεσα στα δώρα του ήταν και ένα τηλεσκόπιο, η Γκότση Δήμητρα, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και η Φερεντίνου Ευαγγελία, του Δημοτικού Σχολείου Ρίου Πατρών, οι οποίες ισοβάθμησαν και έλαβαν από ένα ασημένιο μετάλλιο και από ένα ζευγάρι αστρονομικά κιάλια.

Τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας Δημοτικού

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλεσκόπιο και τα κιάλια ήταν προσφορά του παλαιού μαθητή του Διαγωνισμού του Λυκείου Καμαρέτσου Ιωάννη, που σταδιοδρομεί στη Γερμανία. Επίσης μεταξύ όλων των 16 επιτυχόντων στο διαγωνισμό έγινε κλήρωση ενός ακόμη τηλεσκοπίου, προσφορά του «Πλανηταρίου» Θεσσαλονίκης Δημητρίου Τσάμπουρα, της οποίας τυχερός αναδείχθηκε ο Διαμαντόπουλος Νικόλαος του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, βραβευθέντες και μη, έλαβαν διάφορα αναμνηστικά δώρα από τις πολλές εκδόσεις της Εταιρείας.

Μετά την τελετή απονομής των βραβείων ο πρόεδρος Λουκάς Ζαχείλας μίλησε με θερμά λόγια στους μαθητές και στους γονείς τους και τους ευχήθηκε «Καλό Καλοκαίρι», αφού πρώτα έβγαλαν όλοι μαζί διάφορες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος