Βόλος: Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για ενδοσχολική βία και σχολικό εκφοβισμό

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τα στελέχη εκπαίδευσης, τους ψυχολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους γονείς, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και δράσεων που θα αποσκοπούν στο συντονισμό και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στις 12.00 το μεσημέρι, στον συνεδριακό χώρο παραπλεύρως του κτηρίου «Άνθιμος Γαζής». Θα χαιρετίσει η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αρμόδια για θέματα σχολικής βίας και παραβατικότητας, Ζωή- Ζέττα Μακρή.

Τα περιστατικά βίας και μαθητικής παραβατικότητας προκαλούν ανησυχία στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές). Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θεωρεί ότι η υπόθεση αντιμετώπισης του φαινομένου θα πρέπει να απασχολήσει κάθε μέλος της σχολικής κοινότητας και πρωταρχικά τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους γονείς των μαθητών. Επίσης, εκτιμά ότι τα προβλήματα αυτά μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά εφόσον όλες οι «δυνάμεις» της εκπαιδευτικής κοινότητας συνεργαστούν, συντονιστούν και δράσουν προς την κατεύθυνση της πρόληψης και της αντιμετώπισης του φαινομένου. Πρωταρχικής σημασίας θεωρείται η συνεργατική αξιοποίηση των «εργαλείων», με τα οποία η Πολιτεία έχει εφοδιάσει την εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα την αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας stop- bulling.

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η συζήτηση θα τεθεί από τον Πρόεδρο της 4μελούς Ομάδας Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, Δρ Σωκράτη Σαβελίδη και οι διαδικασίες αξιοποίησης της ψηφιακής πλατφόρμας stop- bulling θα περιγραφούν από την προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη.

Στη στρογγυλή τράπεζα θα προεδρεύσουν:

• Ρηγώ Φασουράκη – προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, αναπληρώτρια πρόεδρος της 4μελούς ομάδας δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.
• Ιωάννης Δημακόπουλος – σύμβουλος εκπαίδευσης φυσικής αγωγής, μέλος της της 4μελούς ομάδας δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.
• Χρυσούλα Καρμπά – αναπληρώτρια προϊσταμένη ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., ψυχολόγος
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος