Συνέντευξη Α. Μπέου: Τι είπε για ασφαλτοστρώσεις, ακίνητο Νοσοκομείου και απαλλοτριώσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου, ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Βόλο, σε αποκατάσταση του οδοστρώματος από τις φθορές που προκλήθηκαν κατά την υλοποίηση του μεγάλου έργου αλλαγής των σωλήνων ύδρευσης, το οποίο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 60% και θα συμβάλει στην εξοικονόμηση νερού κατά 40%.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, καλώντας τους πολίτες, να μη σταθμεύουν στους δρόμους που θα εκτελούνται οι εργασίες, οι οποίοι θα γνωστοποιούνται, με ανακοινώσεις, κάθε εβδομάδα.

Η έναρξη των ασφαλτοστρώσεων θα γίνει από την οδό Πολυμέρη, σε μήκος
1950 μέτρων, η οποία από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή θα είναι, για το λόγο αυτό, κλειστή.

Αναφερόμενος στο κόστος του έργου, το οποίο χαρακτήρισε «έργο ζωής» για την πόλη, τόνισε πως θα ανέλθει στα 10 εκ ευρώ. Κατοχυρώθηκε δε – όπως είπε – σε έναν αξιόπιστο εργολάβο, μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Ο δήμαρχος Βόλου δήλωσε ακόμη, πως σε ό,τι αφορά αυξήσεις που ζητούν εργολάβοι, για έργα σε εξέλιξη, αυτές εξετάζονται κατά περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα σταματήσουν, αλλά ενδεχομένως, να καθυστερήσουν.

Για το ακίνητο του Νοσοκομείου

Για το διαγωνισμό αξιοποίησης ενός ακινήτου, ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Βόλου, ύστερα από την κατεδάφιση κτισμάτων που θα προηγηθεί, ο Αχιλλέας Μπέος είπε για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ότι έχει «οσμή σκανδάλου», για αυτό και ο Δήμος προσφεύγει δικαστικά, μιας και έχει ζητήσει, εδώ και χρόνια, να αξιοποιήσει το εν λόγω ακίνητο. «Έπρεπε να το αποσύρουν το διαγωνισμό ώσπου να απαντήσει η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως  δεν θα ήταν αντίθετος να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί το νεοκλασικό παλιό ξενοδοχείο που βρίσκεται στο χώρο από κάποιον ιδιώτη, αλλά όχι για να χρησιμοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, ο οποίος πλειοδότησε στο διαγωνισμό, ως γκαράζ.

Για απαλλοτριώσεις

Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων για απαλλοτριώσεις που συσσωρεύθηκαν εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια, καθώς, ελλείψει σχετικής πρόβλεψης, υπήρχε η δυνατότητα δέσμευσης περιουσιών και απαλλοτρίωσης χωρίς αποζημίωση.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, φθάσαμε σήμερα, ο Δήμος να καλείται να πληρώσει το ποσό των 34 εκατομμυρίων ευρώ.

«Έτσι διοικούσαν! Έχουμε δώσει 4.200.000 ευρώ σε δικαιούχους πολίτες ως σήμερα. Δεν έχουμε όμως, άλλα χρήματα!» δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, προσθέτοντας πως σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει προς έγκριση θέμα ανάκλησης απαλλοτριώσεων, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος