Συνέδριο για HPV και Βιοδείκτες στη Μαιευτική – Γυναικολογία

Η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Φροντίδας Υγείας Γυναίκας Ελλάδας (Ε.Φ.Υ.Γ.Ε), διοργανώνει το 9ο Συνέδριο με θέμα «Νεότερες Εξελίξεις σε HPV και Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Σεπτεμβρίου 2025 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής στη Λάρισα, με δωρεάν συμμετοχή.

Ο ιός HPV, που συνδέεται με σοβαρές γυναικολογικές παθήσεις, καθιστά αναγκαία την ενημέρωση γύρω από την πρόληψη μέσω εμβολιασμού, τον έγκαιρο έλεγχο με HPV-test και την αξιοποίηση βιοδεικτών στη διάγνωση και θεραπεία. Οι βιοδείκτες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μαιευτική και γυναικολογία, από την ενδοσκοπική αντιμετώπιση παθήσεων έως την εξατομικευμένη θεραπεία γυναικολογικού καρκίνου και την παρακολούθηση της εγκύου.

Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πιο πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων, η εκπαίδευση σε σύγχρονες τεχνικές και η ανταλλαγή απόψεων σε κρίσιμα θέματα του κλάδου. Ειδική βαρύτητα θα δοθεί στον προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου τραχήλου της μήτρας, τον ρόλο των βιοδεικτών σε προκαρκινικές αλλοιώσεις, τη γυναικολογική ογκολογία, την εμβρυομητρική ιατρική, την αναπαραγωγική υγεία και την ενδοσκοπική χειρουργική.

Διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, δίνοντας βήμα και στους νέους γιατρούς. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαιευτήρες-γυναικολόγους, παιδιάτρους, γενικούς ιατρούς, μικροβιολόγους, βιολόγους, μαίες, νοσηλευτές, επαγγελματίες υγείας και φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: www.mdcongress.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος