Συνδικάτο Μετάλλου: Στο πρόσωπο της Τασολάμπρου διώκονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, απηύθυνε το Σωματείο Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” , με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η ταμίας του Σωματείου, Χρυσούλα Τασολάμπρου εναντίον της εταιρείας ΒΕΜΕΚΕΠ, για να κριθεί άκυρη η απόλυσή της, στις 31 Μαρτίου 2016.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, η Διοίκηση του Σωματείου, ο πρόεδρός του, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου δήλωσε πως η στήριξη στο πρόσωπο της Χρυσούλας Τασολάμπρου σημαίνει στήριξη στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν.

Όπως είπε, πρόκειται ξεκάθαρα για μια συνδικαλιστική δίωξη, καθώς η εργαζόμενη αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Εταιρείας για την αμοιβή με μπλοκάκι. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, αυτό προκύπτει και από τις προτάσεις της Εταιρείας, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης που ακολούθησε για την επαναπρόσληψη της εργαζομένης, μία από τις οποίες ήταν να παραιτηθεί από κάθε συνδικαλιστική της θέση.

Ο κ. Στεργίου έκανε λόγο για μια γενικότερη αντίληψη που επικρατεί στην πλευρά των εργοδοσιών και την οποία υιοθετεί η κυβέρνηση, περί στήριξης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Για τον λόγο αυτό, τα τίμια, ταξικά Σωματεία – όπως είπε – γίνονται πλέον, στόχος ώστε να σταματήσουν να αντιδρούν και να αντιστέκονται.

Να σημειωθεί πως την ερχόμενη Παρασκευή, εκδικάζεται ακόμη μια υπόθεση απόλυσης εργαζόμενης στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα, σε κλινική του Βόλου. Όπως τόνισε ο κ. Στεργίου, το Σωματείο Μετάλλου συμπαραστέκεται και σε αυτή την εργαζόμενη, η οποία τιμωρήθηκε με απόλυση γιατί διεκδίκησε δεδουλευμένα πέντε μηνών.

Για την μέρα αυτή εξάλλου, το ΕΚΒ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει τετράωρη, παμβολιώτικη στάση εργασίας. Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή, ο κ. Στεργίου την χαιρέτισε, πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεν αρκεί απλά, η προκήρυξη μιας κινητοποίησης, αλλά χρειάζεται και η κατάλληλη προπαγάνδισή της στους χώρους δουλειάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος