Συνάντηση τριών βουλευτών Μαγνησίας με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ: Να ξεκινήσει η επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτριο Πολίτη, είχαν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, στην Αθήνα, οι βουλευτές Μαγνησίας, της ΝΔ,  Χρήστος Μπουκώρος (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος), Αθανάσιος Λιούπης και Κώστας Μαραβέγιας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι τρεις βουλευτές Μαγνησίας ζήτησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, την άμεση έναρξη της Β’ φάσης επαναχάραξης της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι η Α’ φάση επαναχάραξης ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα με την παραχώρηση του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου στο Δήμο Βόλου.

Οι βουλευτές κατέστησαν σαφές ότι είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα να είναι γνωστό εκ των προτέρων τι ακριβώς περιλαμβάνει ο διεθνής διαγωνισμός παραχώρησης και τι ακριβώς θα αποδοθεί στο Δήμο Βόλου με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κοινή ήταν η άποψη, τόσο των βουλευτών όσο και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, ότι δεν υπάρχει κανενός είδους αναγκαιότητα να περιλαμβάνονται στην παραχώρηση περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του λιμανιού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύθηκε να βρεθεί στον Βόλο περί τα τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Βόλου και τη Δημοτική Αρχή ώστε να συμφωνήσουν από κοινού για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η χερσαία ζώνη που θα παραχωρηθεί στο Δήμο Βόλου .

Ο κ. Πολίτης συμφώνησε ότι το παραλιακό μέτωπο του Βόλου και το παραλιακό μέτωπο της Αγριάς, πάρκα και πλατείες καθώς και εκτάσεις εκτός λιμένος στη περιοχή του παλαιού λιμεναρχείου Βόλου είναι λογικό να διεκδικούνται από το Δήμο Βόλου εφόσον δεν αγγίζουν την μελλοντική ανάπτυξη του λιμένος Βόλου.

Επιπλέον, ο κ. Πολίτης τόνισε ότι η Α’ φάση του διαγωνισμού που ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αποσκοπεί στην προσέλκυση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η όποια σύμβαση παραχώρησης στο μέλλον εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον επενδυτών, θα περιλαμβάνει τα προς παραχώρηση στοιχεία και θα κυρωθεί από τη Βουλή. Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος