Συνάντηση του επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένη Έθνη με τον Δήμαρχο Ν. Πηλίου

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Μονίμου Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη και τους Διεθνείς Οργανισμούς στην Ελβετία, κ. Παναγιώτη Στουρνάρα, είχε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Μιχάλης Μιτζικός, στην έδρα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας, στη Γενεύη.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μιτζικός ενημέρωσε τον κ. Στουρνάρα για τα πεπραγμένα του Διεθνούς Φόρουμ για την Προστασία των Ακτών (World Coastal Forum), όπου ο Δήμος Νοτίου Πηλίου παρενέβη και συμμετείχε ενεργά. Ζήτησε την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών στην πρόταση του Δήμου Νοτίου Πηλίου για πραγματοποίηση της επόμενης επίσημης Συνάντησης της Οργανωτικής Επιτροπής του Forum στα Καλά Νερά.

Επίσης, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου ενημέρωσε τον Πρέσβη για τη συνάντησή του με τον Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του CERN, Καθηγητή κ. Τσεσμελή, για την παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Νοτίου Πηλίου και CERN κατά 10 χρόνια, καθώς και για τον προγραμματισμό συνδιοργάνωσης Επιστημονικής Ημερίδας με επίκεντρο τις έρευνες και τα επιτεύγματα του CERN αρχές του 2023 στο Νεοχώρι, όπου λειτουργεί μόνιμη έκθεση του CERN.

Ο Πρέσβης κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε για την υποστήριξή του τόσο στην πρόταση του Δήμου Νοτίου Πηλίου για πραγματοποίηση της Συνάντησης του World Coastal Forum στα Καλά Νερά όσο και για τις προγραμματισμένες με το CERN δράσεις στο Νεοχώρι, καθώς το Ελληνικό Κράτος συμβάλλει με 11 εκατομμύρια ευρώ κάθε έτος στους σκοπούς του CERN.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος