Με προτάσεις για ενίσχυση των λιμενικών υπηρεσιών στις Βόρειες Σποράδες και δημιουργία νέου σταθμού στον Πλατανιά, πραγματοποιήθηκε χθες, 17 Μαρτίου, η συνάντηση της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας με τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστο Τριαντόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Έμφαση δόθηκε στα σημαντικά κενά προσωπικού που καταγράφονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με προτάσεις για ενίσχυση μέσω μόνιμων μεταθέσεων και αποσπάσεων σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο των διακομιδών ασθενών από τα νησιά προς τον Βόλο, με έμφαση στη συμβολή του πληρώματος του ΠΛΣ 1067 της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου, το οποίο –όπως επισημάνθηκε– έχει συμβάλει καθοριστικά στη διάσωση εκατοντάδων πολιτών.
Στο τραπέζι τέθηκε και η πρόταση του κ. Τριαντόπουλου για ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στον Πλατανιά Πηλίου, με στόχο την επιχειρησιακή ενίσχυση της παράκτιας ζώνης του Πηλίου στο Αιγαίο. Σύμφωνα με την ΕΠΛΣ, η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου, μπορεί να συμβάλει και στην αύξηση των οργανικών θέσεων στη Μαγνησία.
.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος