Συνάντηση Αγοραστού – Μπένου για την Χωρική Επένδυση Πολιτισμού -Τουρισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό συναντήθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενεργοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης ΟΧΕ Πολιτισμού -Τουρισμού στη Θεσσαλία, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο που αναδεικνύει το μοναδικό πολιτιστικό αποτύπωμα της Θεσσαλίας διασυνδέοντας τα μνημεία με τον τουρισμό, το φυσικό περιβάλλον και τον αγροδιατροφικό πλούτο της περιοχής.

Η Διαδρομή Πολιτισμού – Τουρισμού προβλέπεται να καλύπτει σημαντικά και αναγνωρισμένα μνημεία της Θεσσαλίας και εκτείνεται χωρικά από την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας (Τρίκαλα – Μετέωρα) και μέσω της Λάρισας έως την Ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία).

Ειδικότερα περιλαμβάνει το σύνολο των Αρχαίων Θεάτρων της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα το Αρχαίο Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών, το Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδας, το Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και το Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, καθώς και τα πλέον αξιόλογα μνημεία άλλων ιστορικών περιόδων, κύρια τους νεολιθικούς οικισμούς Σέσκλου και Διμηνίου, το σπήλαιο της Θεόπετρας και την περιοχή των Μονών των Μετεώρων.

Η κύρια Διαδρομή εμπλουτίζεται με άλλους σημαντικούς τόπους πολιτιστικού και φυσικού ενδιαφέροντος, εντός της «ζώνης» της Διαδρομής ή και ως «δορυφόρους» αυτής, προκειμένου να προκύψει ένα Σχέδιο διασύνδεσης και ενιαίας ανάπτυξης και προβολής της, με απώτερο στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στη Θεσσαλία.

Με τη μεγάλη στήριξη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και με χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 32,8 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και δρομολογούνται 33 έργα πολιτισμού εκ των οποίων 25 εντάσσονται στην ΟΧΕ Πολιτισμού-Τουρισμού Θεσσαλίας και 8 αφορούν έργα πολιτισμού της ΟΧΕ Βορείων Σποράδων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος