Συγκινητική η ανταπόκριση των νέων στην έκκληση για αίμα

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου κατέκλυσαν και σήμερα νέοι άνθρωποι κυρίως για να προσφέρουν αίμα για τις ανάγκες των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Φοιτητές στην πλειοψηφία τους αλλά και νέοι αιμοδότες, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής του Τμήματος, Στέλιος Λαφχιωνιάτης. «700% των νέων ανθρώπων που προσήλθαν είναι αιμοδότες πρώτης φοράς. Ιδιαίτερα χθες ήταν εκρηκτική η προσέλευση και τα καταφέραμε με όλο το προσωπικό στις επάλξεως μέχρι τις 11 τη νύχτα, αν και μετακινήσαμε αιμοδότες και σήμερα».

Συγκινητική η ανταπόκριση των νέων στην έκκληση για αίμα
Ο κ. Λαφχιωνιάτης

Ο κ. Λαφχιωνιάτης επισήμανε ότι μπορεί να ευαισθητοποιήθηκαν με αφορμή ένα τραγικό γεγονός, αλλά είναι σημαντικό που επιδεικνύουν τέτοια αλληλεγγύη. «Δική μας ελπίδα να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και τα παιδιά που ξεκίνησαν με αυτή την τόσο τραγική αφορμή να είναι αιμοδότες, να συνεχίσουν αν το πράττουν. Χθες προσήλθαν 200 άτομα και σήμερα συνεχίζεται η προσέλευση με αυξημένο ρυθμό από το πρωί».

Συγκινητική η ανταπόκριση των νέων στην έκκληση για αίμα

Πολύ συγκινητικό να ακούς νέα παιδιά να ρωτούν αν μπορούν να δώσουν αίμα, τι εξετάσεις θα τους γίνουν… «Μεταξύ των παιδιών που χάθηκαν είναι φίλοι μας και συμφοιτητές μας. Τουλάχιστον να έχουν την καλύτερα δυνατή φροντίδα όσοι επέζησαν. Ο πόνος όλων είναι τεράστιος», τόνισαν νεαρά κορίτσια που συναντήσαμε στην είσοδο του Τμήματος περιμένοντας τη σειρά τους.

Συγκινητική η ανταπόκριση των νέων στην έκκληση για αίμα

Τέλος ο κ. Λαφχιωνιάτης επισήμανε ότι δεν είναι επιθυμητή η υπερβολική συλλογή αίματος, πέραν του αναγκαίου που χρειαζόμαστε. Κι αυτό γιατί η διάρκεια ζωής μιας μονάδας αίματος είναι 30 ημέρες. «Αν υπερβούμε τις ανάγκες μας κατά πολύ σημαίνει ότι θα έχουμε εξαντλήσει για τρεις μήνες τον αιμοδοτικό μας πληθυσμό και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε», εξήγησε

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος