Συγκέντρωση υγειονομικών στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί του νομού Καρδίτσας στην πύλη του Νοσοκομείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και σωματείων.Συγκέντρωση υγειονομικών στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας Στην κεντρική ομιλία ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας ν. Καρδίτσας κ. Έκτορας Γάζος έκανε λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας και στην πρωτοβάθμια Υγεία,  ενώ τόνισε ότι κατά την περίοδο της πανδημίας εννιά στις δέκα προσλήψεις έγιναν με μορφή συμβάσεων.  Συγκέντρωση υγειονομικών στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Οι ελλείψεις αυτές, είπε ο κ. Γάζος, είναι γνωστές και στη διοίκηση του Νοσοκομείου και στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια και στο Υπουργείο.

Συγκέντρωση υγειονομικών στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Υπογράμμισε δε ότι περισσότεροι από πενήντα υγειονομικοί στο Νομό βρίσκονται σε αναστολή, την ώρα που δεν περισσεύει κανείς, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συγχώνευση των δυο παθολογικών κλινικών σε μία, στην περικοπή θέσεων παθολόγων, αλλά και στις 50 μόνιμες θέσεις καθαριστριών που “σβήστηκαν” και έκτοτε καλύπτονται είτε από εργαζόμενους σε εργολαβίες είτε από συμβασιούχους.
Ο αγώνας είναι κοινός, υπογράμμισε ο κ. Γάζος για κάθε οικογένεια που έχει παιδί, εργαζόμενο, ανασφάλιστο, απολυμένο, και θα συνεχιστεί.
Συγκέντρωση υγειονομικών στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:
Συγκέντρωση υγειονομικών στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ολοκλήρωση με κατεπείγουσες διαδικασίες των προσλήψεων του συνόλου των υποψηφίων και των επιλαχόντων για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.
-Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων.
-Κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
-Καμία μείωση του αριθμού των νοσοκομειακών κρεβατιών. Καμία συγχώνευση – κατάργηση τμημάτων – κλινικών – νοσοκομείων.
-Πλήρης, επαρκής, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό.
-Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, με επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές του 2012. Καταβολή του συνόλου των αναδρομικών.
-Αύξηση της εξευτελιστικά χαμηλής ωριαίας αποζημίωσης της εφημερίας. Κατάργηση πλαφόν και περικοπών στην αποπληρωμή των πρόσθετων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
-Τέλος στην υπερεφημέρευση – στις μετακινήσεις – στις αναστολές αδειών.
-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος