“Να παραμείνει  η Τράπεζα Πειραιώς στη Ν. Αγχίαλο”

Δεκάδες Αγχιαλίτες ανταποκρίθηκαν σήμερα το πρωί, στο κάλεσμα της πρώην αντιδημάρχου Παιδείας, δημοτικής συμβούλου Βόλου, κ. Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή και έδωσαν το παρών έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Αγχίαλο, διατρανώνοντας την αντίθεσή της στην εκπεφρασμένη πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας, να μπει λουκέτο στο τοπικό υποκατάστημα από τις 3 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αναγνώσθηκε ψήφισμα, που ενέκριναν οι συμμετέχοντες και προχώρησαν στην προσυπογραφή του, στο οποίο – μεταξύ άλλων – επισημαίνονται τα επιχειρήματα – κίνητρα που θα προβληθούν προς την Διοίκηση της Τράπεζας ώστε να ανακαλέσει την απόφασή της.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Μποντού παρότρυνε τους δημότες να ενισχύσουν το κατάστημα με άνοιγμα νέων λογαριασμών, ενώ – όπως είπε – αν τελικά οι προσπάθειες δεν τελεσφορήσουν και το υποκατάστημα κλείσει, οι κάτοικοι να απαντήσουν κι αυτοί, με κλείσιμο των λογαριασμών τους και να στραφούν σε άλλες ανταγωνίστριες τράπεζες.

Συμπαραστέκεται ο Εμπορικός Σύλλογος

Την συμπαράστασή του στους εμπόρους της περιοχής της Νέας Αγχιάλου που πλήττονται με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εκφράζει με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Μεγάλη αγανάκτηση έχει επιφέρει η φήμη για το κλείσιμο της μοναδικής τράπεζας που λειτουργεί στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου. Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, που λειτουργούσε αρχικά ως Αγροτική Τράπεζα, πρόκειται σύμφωνα με δημοσιεύματα να κλείσει στις 3 Νοεμβρίου 2017. Οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρία προκειμένου να απαιτήσουν τη συνέχεια της λειτουργίας της.
Η συρρίκνωση των τραπεζικών καταστημάτων αποτελεί εμπόδιο στην αναπτυξιακή πορεία κάθε περιοχής εφ’ όσον γίνεται καθημέρινο τροχοπέδη σε συναδέλφους εμπόρους κι επιχειρηματίες η διευθέτηση των χρηματικών συναλλαγών τους. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ο καθένας πόσο αδιέξοδη καθίσταται η μετακίνηση των επαγγελματιών της Αγχιάλου και των γύρω περιοχών ( Μικροθήβες, Αϊδίνιο, Μάραθος, Κριθαριά και Αγ. Γεώργιος ) σε τραπεζικά καταστημάτα του Βόλου και του Αλμυρού. Είναι σαφές ότι η μετάβαση των επαγγελματιών κι επιχειρηματιών είναι ένα επιπλέον κόστος χρόνου, που είναι δυσεύρετος για τον αυτοαπασχολούμενο αλλά και χρήματος.
Κινήσεις, που υποβιβάζουν την ανάπτυξη μια περιοχής που εξυπηρετεί 7.000 μόνιμους κατοίκους και πάνω από 15.000 τους θερινούς μήνες καθώς στηρίζεται από την προσέλευση τουριστών, είναι μέτρα που συνθλίβουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία. Αλλά και ο τομέας της αγροτικής παραγωγής παραγκωνίζεται καθώς οι αγρότες της περιοχής δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επαγγελαμτικές υποχρεώσεις τους.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου δηλώνει τη συμπαράσταση του στους συναδέλφους εμπόρους κι επαγγελματίες της περιοχής και αιτείται την αναστολή της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς για παύση της λειτουργίας του υποκαταστήματος Ν. Αγχιάλου, καθώς θα γίνει αιτία δυσλειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος