Στον Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τον Βόλο θα επισκεφθεί και πάλι, στις αρχές Ιουνίου του 2023, μετά από 20 χρόνια που μεσολάβησαν από την προηγούμενη επίσκεψή του, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνατίου και του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου που μετέβησαν το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκαν μαζί στο Επισκοπείο Σηλυβρίας για το σκοπό αυτό.

Στον Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση αυτή, κατά την παραμονή του στο Βόλο θα τελέσει τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου, σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που ήδη προετοιμάζεται, ενώ βεβαίως θα παραστεί και στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, και θα είναι αφιερωμένες στην γενέτειρά του, την Ίμβρο. Οι ακριβείς λεπτομέρειες και οι ημερομηνίες θα καθοριστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στον Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψής του ο κ. Μπέος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας, στην Ανατολική Θράκη, γενέτειρα πόλη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, με την ευκαιρία του επικείμενου εορτασμού της μνήμης του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο για τους αναπαυομένους στην πόλη και την περιοχή, «τους τε ειρηνικώς κοιμηθέντας και τους μαρτυρικώς τελειωθέντας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος