Στο Βόλο σήμερα και αύριο οι τελικοί Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Ελλάδας-Κύπρου

Aπό σήμερα Τετάρτη 13/4/2022 έως και αύριο Πέμπτη 14/4/2022 διεξάγονται για πρώτη φορά στoν Bόλο και συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, οι τελικοί Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού μαθητών/τριών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας και Κύπρου σχολικού έτους 2021-2022.

Στους αγώνες λαμβάνουν μέρος περίπου 500 μαθητές από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίοι έχουν ήδη αγωνιστεί και προκριθεί σε επίπεδο Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κατά την Α’ Φάση και εν συνεχεία σε επίπεδο Περιφέρειας κατά τη Β΄ Φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων.  Οι αθλητές, μαζί με τους συνοδούς τους γονείς και προπονητές θα βρίσκονται στην πόλη του Βόλου κατά το διήμερο διεξαγωγής των αγώνων.

Στο Βόλο σήμερα και αύριο οι τελικοί Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Ελλάδας-Κύπρου

Η επίδοση των αθλητών σε αυτή την Γ’ Φάση των Πανελλήνιων Αγώνων θα αποτελέσει κριτήριο για τη συμμετοχή των νικητών στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που θα διεξαχθεί από τις 14/5/22 έως και τις 22/5/2022 στη Νορμανδία της Βόρειας Γαλλίας. Όλα τα αγωνίσματα διεξάγονται στο κεντρικό γήπεδο με τις ρίψεις μόνο να φιλοξενούνται στο βοηθητικό. Η κήρυξη της επίσημης έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. από την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, η οποία θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή Δ/νσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Δημήτριο Κερερέ και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Κατά την έναρξη αναμένεται να παραστούν και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Β. Ζιάκα και άλλοι επίσημοι.

Στο Βόλο σήμερα και αύριο οι τελικοί Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Ελλάδας-Κύπρου

Τα αγωνίσματα, που ενδεικτικά περιλαμβάνουν άλματα, ρίψεις, αγωνίσματα δρόμου, βάδην και έπταθλο/δέκαθλο, έχουν ξεκινήσει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο από το πρωί της Τετάρτης θα συνεχιστούν και το απόγευμα 13/4/2022 και θα ολοκληρωθούν το πρωί της Πέμπτης 14/4/2022. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπο Σταχτέα, η διεξαγωγή των συγκεκριμένων αγώνων αποτελεί σημαντικό γεγονός για την εκπαίδευση, τον αθλητισμό  και τον τόπο μας.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλεάς Μπέος, σημείωσε:

Για πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια διοργάνωση στην πόλη μας και βέβαια στο Πανθεσσαλικό και γύρω μας όλα γέμισαν ζωή. Ζωντάνια. Και αυτός ήταν ο σκοπός μας και ως Δημοτική Αρχή δικαιωνόμαστε που κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και φέραμε στην κυριότητα του Δήμου το Στάδιο, για να το χρησιμοποιήσουμε για τέτοιες δραστηριότητες, για τα παιδιά, για τη νεολαία, για τον αθλητισμό. Αυτός είναι και ο σκοπός.

Εύχομαι αυτή η διαδικασία να βγάλει πρωταθλητές, να μας κάνει περήφανους κι εμάς και συνεχίζουμε να συμβάλλουμε και με άλλες διοργανώσεις. Αρχές Ιουνίου έρχονται οι δύο επίσημοι αγώνες της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, αμέσως μετά οι πανελλήνιοι αγώνες στίβου παίδων και κορασίδων και του χρόνου το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντρ4ών και γυναικών στίβου.

Είναι μια τεράστια προσπάθεια που έχει συνέχεια και συμβάλλει αποφασιστικά όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής μας”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος