Στο τραπέζι του διαλόγου τα προβλήματα των λιμενικών υπηρεσιών της Μαγνησίας

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό στις λιμενικές αρχές της Μαγνησίας, ενημέρωσε τον υπουργό Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο υπουργείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Βορείων Σποράδων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι λιμενικοί στα νησιά των Σποράδων και ειδικά του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου, καθώς πέρα από τα συνήθη καθήκοντα τους, είναι επιφορτισμένοι με την αποτελεσματική προστασία του μοναδικού για την πολύπλευρη αξία του οικοσυστήματος, Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων (Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.) έκτασης 2.315 τ. χλμ, όπου ζει και αναπαράγεται ο μεγαλύτερος στον κόσμο πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας monachus-monachus. Το Πάρκο είναι, επίσης, χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός χώρος καθώς εκεί βρίσκεται το Υποθαλάσσιο Μουσείο Αλοννήσου «Περιστέρα» (Κλασσικό Ναυάγιο Περιστέρας), το οποίο ιδρύθηκε το 2020 και αποτελεί το πρώτο ναυάγιο στην Ελλάδα που είναι ανοικτό στο κοινό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα στέγασης του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Αγίας Κυριακής Τρικερίου, το οποίο κινδυνεύει να κλείσει λόγω έλλειψης διάθεσης κατάλληλου κτηρίου, και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν όλες οι δυνατές ενέργειες από την πλευρά της Υπηρεσίας προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, με τον κ. Πλακιωτάκη να επιδεικνύει ζωηρό ενδιαφέρον για τις προτάσεις επίλυσης των θεμάτων που κατατέθηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Βορείων Σποράδων κ. Φίλιππο Ραγάζο, τον αντιπρόεδρος κ. Απόστολο Τριαντάρη και την ταμία κ. Δάφνη Σπανού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος