Στο πόδι η εκπαιδευτική κοινότητα για την μη έγκριση πέντε ολιγομελών τμημάτων

Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα από την μη έγκριση λειτουργίας πέντε ολιγομελών τμημάτων σε τομείς ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ της Μαγνησίας από τα αρχικά 37 που είχαν ζητηθεί. Σήμερα το μεσημέρι η ΕΛΜΕ μαζί με εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Β’θμια Εκπαίδευση όπου ακολούθησε συζήτηση για το θέμα, παρουσία και εκπροσώπων κομμάτων, βουλευτών, αλλά και της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Ήδη οι βουλευτές του νομού έχουν ενημερωθεί ενώ το θέμα θα τεθεί και σε προπαρασκευαστική σύσκεψη φορέων την ερχόμενη Παρασκευή ενόψει της έλευσης του πρωθυπουργού στη Λάρισα αλλά και στον ίδιο τον υπουργό Παιδείας που εκτιμάται ότι θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι με το τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκε να σταλεί στο υπουργείο Παιδείας ένα υπόμνημα της ΕΛΜΕ στο οποίο θα αναλύονται τα επιχειρήματα όλων των εμπλεκόμενων με το θέμα φορέων.

Τα πέντε τμήματα που δεν εγκρίθηκαν είναι διαφόρων ειδικοτήτων και αφορούν τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και το 4ο ΕΠΑΛ (εσπερινό). Σημειώνεται ότι και τα πέντε τμήματα μπορούν να λειτουργήσουν με το υπάρχων προσωπικό και υπάρχουν και οι ανάλογες υποδομές τόσο στα ΕΠΑΛ όσο και στο 1ο Ε.Κ. Βόλου, όπου γίνονται πολλά εργαστήρια.

Στο πόδι η εκπαιδευτική κοινότητα για την μη έγκριση πέντε ολιγομελών τμημάτων

Ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος και επισήμανε ότι έγιναν ήδη υπομνήματα τόσο στο υπουργείο όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση να εγκριθούν και αυτά τα πέντε τμήματα. ‘Παρά τις παρεμβάσεις που κάναμε και η Β’θμια και οι διευθυντές και η ΕΛΜΕ, αλλά και η Περιφερειακή Διευθύντρια, χθες ήλθε έγγραφο που έλεγε ότι οι μαθητές των τμημάτων που δεν εγκρίθηκαν να γραφούν σε άλλα σχολεία ή παρόμοιους τομείς. Σε χθεσινή σύσκεψη που κάναμε όλοι μαζί αποφασίσαμε όλοι μαζί να κινητοποιηθούμε για να εγκριθούν τα τμήματα. Ενημερώσαμε βουλευτές και ήδη ενεργοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς αγωνιζόμαστε όλοι για να πετύχουμε το δίκαιο αίτημά μας. Κανένας εδώ μέσα δεν δέχεται την έννοια ολιγομελές τμήμα. Ακόμη κι ένα παιδί να έχει ανάγκη να σπουδάσει, η Πολιτεία πρέπει να του δώσει τη δυνατότητα να σπουδάσει αυτό που θέλει και όχι κάτι που βολεύει”, επισήμανε ο κ. Σαβελίδης.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, Κώστας Βογιατζής, τόνισε ότι στηρίζει το αίτημα μαθητών και εκπαιδευτικών να εγκριθούν και αυτά τα πέντε τμήματα και η ΕΛΜΕ θα έχει την ευκαιρία να το θέσει σε σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή στη Νομαρχία ενόψει έλευσης του πρωθυπουργού στη Λάρισα την ερχόμενη Τρίτη.”Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα έχουμε τον υπουργό την Τρίτη στη Λάρισα εκτός απροόπτου. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε το αίτημά σας γιατί είναι βάσιμο” εξήγησε. Εκπρόσωπος του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρου, ανέφερε ότι ο βουλευτές στηρίζει το αίτημα και ότι ήδη έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό και αναμένει απάντηση. “Ελπίζουμε υπουργείο να δώσει σωστή λύση, διευκολύνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία”.

Στο πόδι η εκπαιδευτική κοινότητα για την μη έγκριση πέντε ολιγομελών τμημάτων

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, Απ. Νάνος, επισήμανε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα και μόνο μέσα από αγώνα μπορούν να λυθούν θέματα που θίγουν μαθητές και καθηγητές. “Η κυβέρνηση μεθοδεύει με αυτό τον τρόπο τη μείωση του κόστους λειτουργίας των σχολείων, ενισχύοντας το μεγάλο κεφάλαιο. Με αυτή τη στρατηγική πολιτική δεν διαφωνεί κανένα κόμμα παρά μόνο το ΚΚΕ. Είναι στο χέρι σας ως νεολαία και εκπαιδευτικοί να ανατρέψετε αυτή την πολιτική. Είναι ευκαιρία την Τρίτη που θα έλθει ο πρωθυπουργός στη Λάρισα, όπου οι ταξικές δυνάμεις θα πάμε να υποδεχθούμε, να έλθετε και εσείς μαζί και να θέσετε το αίτημά σας. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας και θα είμαστε στο πλάι σας”, δήλωσε.

Τοποθετήθηκαν επίσης οι διευθυντές των ΕΠΑΛ, όπου δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα καθώς και  παρευρισκόμενοι μαθητές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας πραγματοποίησε σήμερα 3/10/2017 παράσταση διαμαρτυρίας-συγκέντρωση στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Στην παράσταση αυτή συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και εκπρόσωποι των τριών πολιτικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΚΕ).
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εμμένει στην απαίτησή της για την άμεση έγκριση των πέντε τμημάτων της Γ’ τάξης ΕΠΑΛ που δεν έχουν ακόμη εγκριθεί. Απαιτούμε επίσης την επανίδρυση της ειδικότητας Κομμωτικής στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος