Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας η δίκη του 32χρονου για το διπλό φονικό της Μακρινίτσας

Μακριά από τον τόπο του διπλού φονικού της Μακρινίτσας θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου η δίκη του 32χρονου δράστη, που είναι προφυλακισμένος στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς επίσης για ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη κατά συρροή.

Η δίκη θα διεξαχθεί στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας και στο εδώλιο θα καθίσει ο 32χρονος που μαχαίρωσε την εν διαστάσει σύζυγό του Κωνσταντίνα Τσάπα και τον αδελφό της Γιώργο, στις 5 Απριλίου του 2021, στο πατρικό τους σπίτι στη Μακρινίτσα.

Η Εισαγγελία του Βόλου στις αρχές του Μαρτίου του 2022 κατέθεσε παραπεμπτική πρόταση για πλήρη καταλογισμό του συζυγοκτόνου, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικείου Βόλου και αφορούσε την πρόταση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενδοοικογενειακή βία και οπλοφορία. Η πρόταση έγινε μετά και τις εκθέσεις των πραγματογνωμόνων που ορίστηκαν από τον ανακριτή για την ψυχιατρική εξέταση του κατηγορουμένου, καθώς και τα μηνύματα  που έστελνε στην πρώην σύζυγό του Κωνσταντίνα, πριν την δολοφονήσει.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων κρίθηκε ότι είναι ενδεικτικό της πρόθεσης του κατηγορουμένου, που της έγραφε: «Πάτε γυρεύοντας. Από μένα θα το βρείτε». Επιπλέον η Εισαγγελέας κατέληξε ότι ήταν σχεδιασμένο το έγκλημα και πως ήξερε τι έκανε, αφού πηγαίνοντας στο πατρικό σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, κουβάλησε μαζί του το φονικό όπλο, δηλαδή ένα μαχαίρι μήκους 33 εκατοστών και ακόμη μετά το φονικό ο δράστης, δεν πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του σε χωριό της περιοχής Λεχωνίων, για να συζητήσει μαζί της πως θα έρχεται σε επαφή με το παιδί, όπως ισχυρίστηκε, αλλά είχε σκοπό να διαφύγει από τον αστυνομικό που αντιλήφθηκε ότι τον καταδίωκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος