Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η μελέτη του δρόμου Μικροθήβες – Μπουρμπουλήθρα

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, η μελέτη  για την βελτίωση του οδικού τμήματος από τον ανισόπεδο κόμβο Μικροθηβών έως τις Μπουρμπουλήθρα, στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Αγχιάλου.

Η μελέτη  έχει δημοπρατηθεί με  προϋπολογισμό 1.182.924  ευρώ και έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση, στο πλαίσιο αρχικής χρηματοδότησής της από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με τη νέα  απόφαση ένταξης, η χρηματοδότησή της συνεχίζεται από το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

“Πρόκειται για ένα δρόμο που  χαρακτηρίζεται από υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, διατρέχει παραθεριστικούς  οικισμούς και  εξυπηρετεί παρόδιες επιχειρήσεις, εμπορικού και βιοτεχνικού χαρακτήρα», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και προσθέτει: «Ωριμάζουμε ένα καίριο οδικό έργο ενδοπεριφερειακής σύνδεσης και σύνδεσης με το διαπεριφερειακό δίκτυο,  προετοιμάζοντας την κατασκευή του τη νέα Προγραμματική Περίοδο  2021-2027. Η μελέτη οδηγεί στη βελτίωση  της υφιστάμενης οδικής αρτηρίας  σε  συνολικό μήκος 15 χιλιομέτρων, με παράπλευρο οδικό δίκτυο,  όπου επιτρέπει η γεωμορφολογία, και πέντε ισόπεδους κόμβους. Τα έργα μας κινούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, βελτιώνουν το επίπεδο οδικής ασφάλειας,  δίνουν πνοή στην οικονομία, προσφέρουν θέσεις εργασίας, μας πηγαίνουν όλους μαζί μπροστά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος