Στις 30 Οκτωβρίου το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ στην Αθήνα

Το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ θα πραγματοποιηθείσες τις 30 Οκτωβρίου στην Αθήνα με θέμα τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών αλλά και την οργάνωση της πάλης της ΕΕΔΥΕ και του αντιπολεμικού κινήματος. Αυτά επισημάνθηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στο Ε.Κ.Β.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θεόδωρος Καραγιάννης, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η πολυσυζητημένη ελληνογαλλική συμφωνία αφορά κυρίως τη στρατιωτική αυτονόμηση της Ε.Ε. και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων και όχι την ασφάλεια και άμυνα της Ελλάδας. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ειρήνης, μέσω της ελληνογαλλικής συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για νέες αποστολές εκτός συνόρων, για κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές σε μια σειρά ζώνες που βράζουν από την ένταση των ανταγωνισμών του κεφαλαίου, όπως προβλέπει το κείμενο της συμφωνίας, από τη ζώνη του Σαχέλ στην υποσαχάρια Αφρική μέχρι τις παρυφές του Ινδο-Ειρηνικού.
«Αποτελεί πρόκληση για το λαό μας, την ώρα που σπάει κόκκαλα η υποχρηματοδότηση στην υγεία, εν μέσω πανδημίας, στην παιδεία, στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων, των καταστροφών από τις πλημμύρες και των σεισμόπληκτων, η κυβέρνηση να προχωρά στην αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων, δαπανώντας υπέρογκα ποσά», τονίστηκε.

Αναφορά έγινε και στην ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για την παραμονή των βάσεων στη χώρα. Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου επισήμανε τέλος ότι απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της λαϊκής πάλης, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής.
Τέλος, κάλεσαν τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη  στην κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα και να βοηθήσουν να ενδυναμωθεί το λαϊκό κίνημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος