Στην Πανελλαδική Ημέρα κατά της καύσης σκουπιδιών συλλογικότητες του Βόλου

Δημόσιο, μαζικό κάλεσμα προς τους πολίτες, να πάρουν ενεργά μέρος στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών, απευθύνουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών No Burn, του Συντονισμού Συλλογικοτήτων και των Νέων για το Περιβάλλον, με αφορμή την Πανελλαδική Ημέρα κατά την καύσης σκουπιδιών, που είναι το Σάββατο 29 Μαΐου.

Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Νίκος Κανελλής, μέλος της Πρωτοβουλίας Νο Burn, στο πλαίσιο της ημέρας αυτής, θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, ένα ακόμη συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο του Βόλου.
«Ουσιαστικά, η Πανελλαδική Μέρα κατά της καύσης σκουπιδιών αποτελεί μια πρώτη απάντηση στα εφιαλτικά σχέδια της κυβέρνησης που αφορούν τη γενίκευση της καύσης των σκουπιδιών σε όλη τη χώρα» επισήμανε ο κ. Κανελλής, προσθέτοντας πως σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, προβλέπονται τέσσερις μεγάλες μονάδες καύσης σκουπιδιών σε Αττική, Μακεδονία, Κρήτη και Πελοπόννησο συν η καύση σκουπιδιών που γίνεται  στα εργοστάσια τσιμέντου, στην ΑΓΕΤ στο Βόλο, στην ΑΓΕΤ στο Μηλάκι της Εύβοιας, στον ΤΙΤΑΝΑ Θεσσαλονίκης και στον ΤΙΤΑΝΑ Βοιωτίας.
Επίσης, προβλέπονται 43 Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων, που θα φτιάξουν οι Δήμοι και θα έχουν ως τελικό προϊόν, απορριμματογενή καύσιμα. «Στους Δήμους αυτούς, συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Βόλου, σχέδιο του οποίου είναι, τα σκουπίδια της πόλης να στέλνονται στην ΑΓΕΤ για καύση, άρα είναι κι αυτός συνένοχος στο έγκλημα» δήλωσε ο κ. Κανελλής.
«Αυτό που επιδιώκουμε, είναι η συνέχιση και η προοπτική του Κινήματος. Απέναντί μας έχουμε τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Αυτό που προτείνουμε, είναι  μια προοπτική κλιμάκωσης των αγώνων, στην οποία θέλουμε να ενταχθεί καταρχάς η νεολαία. Από εκεί και πέρα, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις, πιέζοντας και στο οικονομικό πεδίο. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εφόσον οργανωθούν σωστά και μαζικά είναι το κομβικό σημείο που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση» τόνισε ο κ. Κανελλής, καταγγέλλοντας ωστόσο, τη στάση που κρατούν οι πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών, υποσκάπτοντας – όπως είπε – και αυτόν τον αγώνα.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Χατζηγιάννης, μέλος της Επιτροπής Συλλογικοτήτων,  τόνισε, σε σχέση με την επικείμενη κινητοποίηση ότι, κάτι που ξεκίνησε από το Βόλο επεκτείνεται πλέον σε όλη την Ελλάδα.
«Το κίνημα  που έχει να κάνει με την καύση σκουπιδιών και γιγαντώθηκε στο Βόλο, έχει να κάνει -επί της ουσίας- με την ίδια μας τη ζωή, ειδικά στο Βόλο σε μία πόλη που – δυστυχώς έχει αναδειχθεί σε πρωταθλητή στους καρκινικούς δείκτες. Αυτή τη στιγμή ενώνουμε τις δυνάμεις μας με άλλες συλλογικότητες και άλλα κινήματα σε όλη την Ελλάδα, ενάντια σε ένα νομοσχέδιο το οποίο ιδιωτικοποιεί πλήρως τη διαδικασία αποκομιδής, διαλογής και ανακύκλωσης  των σκουπιδιών» δήλωσε ο κ. Χατζηγιάννης, προσθέτοντας πως οι αντίπαλοι  βρίσκονται σε όλα τα επίπεδα: στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παλιότερα, που έδωσε την άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει 200.000 τόνους σκουπιδιών, στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη που εμπέδωσε αυτή την αντίληψη, επεκτείνοντας το σχέδιο καύσης σε όλη τη χώρα και βέβαια, στους τοπικούς άρχοντες.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος