Στη Σερβία ο Χρήστος Μπουκώρος – Συναντήθηκε με κυβερνητικούς παράγοντες

Σε κλίμα επιβεβαίωσης της παραδοσιακής και αδερφικής φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από επίσημη πρόσκληση των Σερβικών Αρχών αφού ο βουλευτής  Μαγνησίας είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Σερβίας.

Τόσο ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της φίλης χώρας όσο και ο Πρόεδρος και τα μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής Φιλίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την σταθερή αρωγή της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, ενώ συζητήθηκαν και πλήθος άλλων θεμάτων, όπου υπάρχουν προοπτικές μεγαλύτερης συνεργασίας. Τέτοιοι τομείς είναι ο τουρισμός, η ενέργεια, η διασυνδεσιμότητα των δικτύων και ο πρωτογενής τομέας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς, με τον Πρόεδρο κ. Βέρολιουμπ Άρσιτς καθώς και μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής Φιλίας, με την Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου Σερβίας κ. Ελβίρα Κόβατς, με τους βοηθούς Υπουργούς και με κυβερνητικά στελέχη των Υπουργείων Ανάπτυξης (Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών), Υπουργείου Γεωργίας (Γεωργίας, Δασών και Διαχείρισης Υδάτων) και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον βικάριο του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Προφύριου τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιουστίνο, καθώς επίσης με τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Βελιγράδι κ. Διακοφωτάκη, τον Πρόξενο μας στο Βελιγράδι κ. Ανδρουλάκη, καθώς και το σύνολο των εκπροσώπων της Πρεσβείας, όπως και με τους εκπροσώπους των Ελλήνων στη Σερβία κ. Βασίλειο Προβελέγγιο και κ. Πετάρ Ροντίφσκι .

Στο σύνολο των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των Σερβικών Αρχών, υπήρξε πνεύμα κατανόησης για όλα τα ανοιχτά ζητήματα στο πλαίσιο των παραδοσιακά άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ άπαντες υπογράμμισαν ότι προσμένουν την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελιγράδι, επίσκεψη που θα ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς των δύο χωρών.

Τέλος, κοινή ήταν η απόφαση για τη συνέχιση των επαφών και της στενής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο Επιτροπές Φιλίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας – Σερβίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος