Στη “μάχη” των πανελλαδικών 1.945 υποψήφιοι από τη Μαγνησία – Σε λειτουργία γραμμή ψυχολογικής στήριξης

Στη «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται από την επόμενη εβδομάδα 1.945 μαθητές – υποψήφιοι από τη Μαγνησία, εκ των οποίων οι 1.443 προέρχονται από τα ΓΕΛ (οι 17 θα είναι προφορικά εξεταζόμενοι) και 501 από τα ΕΠΑΛ (οι 28 προφορικά εξεταζόμενοι).

Θα λειτουργήσουν 22 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και 3 εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ, ενώ οι προφορικά εξεταζόμενοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο που λειτουργεί στον χώρο του Βαθμολογικού Κέντρου Βόλου, το οποίο εδρεύει στις εγκαταστάσεις του 9ου Γυμνασίου Βόλου, ενώ οι προφορικά εξεταζόμενοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στην Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, γραμμή επικοινωνίας, με σκοπό την παροχή βοήθειας στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, προκειμένου να διαχειριστούν το άγχος τους, δημιουργήθηκε με μέριμνα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Μαγνησίας. Παράλληλος σκοπός είναι η ενίσχυση της οικογένειας των υποψηφίων, με τρόπο που θα μειώνει την ψυχολογική επιβάρυνσή τους.

Η γραμμή λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, κάθε μέρα, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 24210-20818 και μέσω του email: mail@kesy.mag.sch.gr.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας, φέτος, όπως και πέρυσι, οι μαθητές θα κάθονται εντός της αίθουσας με απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ενώ η είσοδος στο εξεταστικό κέντρο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη εγγράφου που θα πιστοποιεί ύπαρξη αρνητικού αποτελέσματος από test.

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα γίνει την Πέμπτη 10/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από Πέμπτη 10/6 έως και Κυριακή 13/6. Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των ΓΕΛ
θα γίνει την Παρασκευή 18/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από Παρασκευή 18 μέχρι Δευτέρα 21/6.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19/6 μέχρι την Τρίτη 22/6.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος