Στ. Στεφάνου: Μικρότεροι φέτος οι τζίροι στην εστίαση

Μικρότεροι τζίροι από πέρυσι καταγράφηκαν στην εστίαση, την καλοκαιρινή περίοδο, δήλωσε στο Θεσσαλικό Περισκόπιο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, Καφέ Μπαρ, Στέφανος Στεφάνου.

Όπως είπε, συγκρατημένοι ως προς την κατανάλωση, οι πελάτες φαίνεται πως επηρεάστηκαν προφανώς, από το κύμα ακρίβειας και την αβεβαιότητα που προκαλεί ο δύσκολος χειμώνας που έχουμε μπροστά μας. 

 Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, ο τζίρος του Ιουλίου – τουλάχιστον στη χερσαία Μαγνησία – ήταν περί του 50% μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ τον Αύγουστο τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, αλλά και πάλι, καταγράφηκε μείωση σε σχέση με το 2021, της τάξης του 20%.

“Προερχόμενος από μια μακρά περίοδο περιορισμών, ο κόσμος πέρυσι, είχε μεγαλύτερη λαχτάρα να βγει έξω, να διασκεδάσει και καταναλώσει. Φέτος, επιπροσθέτως, είχε να αντιμετωπίσει και την τεράστια ακρίβεια” τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, επιχειρώντας να εξηγήσει την πτώση που καταγράφηκε στους τζίρους.

Ενόψει του δύσκολου χειμώνα δε, επισημαίνει ότι πρόθεση των ανθρώπων της εστίασης είναι να μην αυξήσουν τις τιμές, παρά τις τεράστιες ανατιμήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις τους, καθώς είναι προτιμότερο, να υπάρχει κατανάλωση, έστω και με μικρότερους τζίρους, ώστε να μπορούν να  ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους. 

Παράλληλα, θέτει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης παλαιότερων οφειλών μέσω διακανονισμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος