Σκιάθος: Ξεκινά το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο

Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης των περιοχών Κουκουναριές και Τρούλος του Δήμου Σκιάθου, προϋπολογισμού 2.730.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Σκιάθου με την οποία έχει υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση.

Περιλαμβάνει την κατασκευή του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή των Κουκουναριών Σκιάθου, μαζί με το δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή και παράλληλα την πλήρη κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή Τρούλου και την μεταφορά των λυμάτων προς το κεντρικό δίκτυο των Κουκουναριών σε αντικατάσταση του υφιστάμενου απαρχαιωμένου και ανεπαρκούς πλέον δικτύου.

Τα λύματα της παραλιακής ζώνης Κουκουναριών και Τρούλου  οδηγούνται για επεξεργασία στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κουκουναριών, η αναβάθμιση της οποίας, για να επεξεργαστεί το νέο πολλαπλάσιο όγκο λυμμάτων, συμπεριλαμβάνεται στο έργο.

Η υλοποίηση του  έργου είναι ιδιαίτερα σημαντική  καθώς  θα εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή  Κουκουναριών – Τρούλου, λύνοντας θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος  και κυρίως της δημόσιας υγείας. Αναβαθμίζεται η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως των επιφανειακών υδάτων της περιοχής και  προστατεύεται ο υδροφόρος ορίζοντας από την ανεξέλεγκτη διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων. Παράλληλα, προστατεύεται η χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η βιοποικιλότητα.

“Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, που χωρίς την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό, και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, για την εξαιρετική συνεργασία και το αμείωτο ενδιαφέρον για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού. Μέσα από τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και της ΔΕΥΑΣ, υλοποιείται ένα έργο που συμβάλλει στην προστασία του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ