Σκιάθος: Καταγγελίες της παράταξης “Σκιάθος Ενωμένη” για ζητήματα του νησιού

 Σε σειρά καταγγελιών εναντίον της δημοτικής Αρχής Σκιάθου  προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σκιάθος Ενωμένη», πρώην δήμαρχος του νησιού, Νικόλαος Πλωμαρίτης, για τα θέματα της ναυαγοσωστικής κάλυψης, της διευθέτησης ρεμάτων, της μικροσυγκοινωνίας, της ανακύκλωσης και της καθαριότητας του λιμανιού της Σκιάθου.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως η Σκιάθος δεν καλύπτεται φέτος από καμία ναυαγοσωστική εταιρεία ενώ παράλληλα αυξάνονται γεωμετρικά τα πρόστιμα του λιμεναρχείου  προς το Δήμο Σκιάθου για την έλλειψη τους.

Για το  θέμα της διευθέτησης των ρεμάτων, τονίζεται πως δεν έχει προχωρήσει τίποτα “εξαιτίας παρασκηνιακών παρεμβάσεων τοπικών δημοτικών παραγόντων”. Το συγκεκριμένο θέμα, η παράταξη επιφυλάσσεται να το φέρει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η παράταξη «Σκιάθος Ενωμένη» καταγγέλλει επίσης, τη δημοτική Αρχή για το θέμα της μικροσυγκοινωνίας, λέγοντας ότι, “ενώ ο δήμαρχος είχε δηλώσει πως φέτος θα τα λειτουργήσει κι ενώ η κίνηση αυξάνεται, μόνο δυο ιδιωτικά λεωφορεία εξυπηρετούν τους επισκέπτες και τους κατοίκους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύωρες αναμονές και δυσανασχέτηση, ενώ τρία κουφάρια λεωφορείων κάθονται ακινητοποιημένα”.

Ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Πλωμαρίτης αναφέρεται ακόμη στο θέμα της ανακύκλωσης, ρωτώντας τη δημοτική Αρχή, αν όντως δεν λειτουργεί και τα απορρίμματα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ μαζί με τα λοιπά στερεά;

Τέλος, κάνει αναφορά στην εικόνα του λιμανιού, την οποία χαρακτηρίζει «άθλια», επικαλούμενος παράπονα επιχειρηματιών, πελατών τους και κυρίως των επισκεπτών με ιδιωτικά σκάφη, οι οποίοι – σύμφωνα με τα καταγγελόμενα – αναγκάζονται να κατευθύνονται σε λιμάνια των γειτονικών νησιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος