Σκιάθος: Εγκαινιάζεται σήμερα από τη Γ.Γ. Ενέργειας η ηλεκτρική διασύνδεση Β. Σποράδων – Εύβοιας

Παρουσία της Γ.Γ. Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου, εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα, στη μία το μεσημέρι, στη Σκιάθο, η γραμμή ηλεκτρικής διασύνδεσης των Βορείων Σποράδων με την Εύβοια. Πρόκειται για ένα έργο υψηλών τεχνικών απαιτήσεων που υλοποίησε ο Διαχειριστής στο πλαίσιο επένδυσης ύψους 58 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, το έργο αυτό θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής, τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών των Σποράδων.

“Αφήνουμε την εποχή της ανασφάλειας και της ταλαιπωρίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Τζούμας, προσθέτοντας επιπλέον, πως μέσα από συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ, εξασφαλίστηκε μελέτη για την αναστήλωση του κτιρίου του Μπούρτζι, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, η οποία έχει ήδη υποβληθεί για χρηματοδότηση. Επιπλέον ανέφερε ότι ο ΑΔΜΗΕ θα χρηματοδοτήσει και την αγορά και τοποθέτηση φωτιστικών στο παλιό λιμάνι και στις Πλάκες. Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στον υποσταθμό της Σκιάθου και θα ακολουθήσει ξενάγηση στο χώρο.

Τέλος, αναφορικά με το πρόσφατο black out και στα τρία νησιά των Σποράδων, ο δήμαρχος Σκιάθου εξήγησε πως πρόκειται για βλάβη του ΔΕΔΗΕΕ, η οποία αποκαταστάθηκε κατόπιν συνεννόησης. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος