Σκιάθος: Διεπιστημονική ημερίδα για παιδιά και γονείς ΑμΕΑ

Στις 18 Νοεμβρίου 2017, 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου, θα πραγματοποιηθεί η 1η Διεπιστημονική Ημερίδα με σκοπό να γνωρίσουμε και να έρθουμε κοντά, με τους ήρωες γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ. Το θέμα της ημερίδας είναι η ανάγκη για “Μέριμνα της ψυχικής υγείας” των γονέων με παιδιά με ειδικές ικανότητες, οι οποίοι στέκονται όρθιοι και περήφανοι στα πόδια τους.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στο σκηνοθέτη Χάρη Ξυδιά και την κοινωνιολόγο ειδική σε θέματα διαχείρισης παιδιών ΑΜΕΑ Στεφανία Ξυδιά, οι οποίοι είναι και οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ ‘ΧΡΙΣΤΙΝΑ’. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί στην ημερίδα, καταγράφει τις σκληρές προσπάθειες της Χριστίνας Γκούσω, ενός κοριτσιού με ειδικές ικανότητες, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 και την αναπάντεχη  επιτυχία της στους Special Olympics Αθήνα 2011όπου κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο στίβο . Η Χριστίνα  με την πρώτη συμμετοχή της στους αγώνες κατάφερε να πιστέψει στον εαυτό της και να αποκτήσει έναν νέο σκοπό ζωής .Η πρωταγωνίστρια της ταινίας κατοικεί στη Σκιάθο και όλο το νησί αφυπνίστηκε με την επιτυχία της. Απώτερος σκοπός της ταινίας ήταν να δοθεί ένα κοινωνικό μήνυμα προς τους γονείς των ατόμων με ειδικές ικανότητες να ωθήσουν τα παιδιά τους να κάνουν τον αθλητισμό μέρος της ζωής τους, βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο να κοινωνικοποιηθούν και να βγουν από την απομόνωση που συνήθως ζουν, προβάλλοντας αυτόν τον καθοριστικό ρόλο του γονέα, που υποστηρίζει την επιλογή του παιδιού του χωρίς να προβάλει τον εαυτό του. Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη προβληθεί σε μεγάλα φεστιβάλ στη Ελλάδα και το εξωτερικό, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο σκηνοθέτης Χάρης Ξυδιάς, η Αριστέα Σεβλιανού Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Υγείας Σκιαθου, Οικογενειακή θεραπεύριεα-MSc ψυχική υγεία, “Συμβουλετική οικογενειών με ΑΜΕΑ και τα δικαιώματά τους, ο γυμναστής/προπονητής Νίκος Τασιόπουλος, η ειδική παιδαγωγός Φαίη Φίλιου και η κοινωνιολόγος ειδική σε θέματα διαχείρισης παιδιών ΑΜΕΑ,  Στεφανία Ξυδιά.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με απορίες, σχόλια, προβληματισμούς.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν  ο Θεοδόσης Τρακόσας , εκπρόσωπος του Δήμου Σκιάθου και ο Θοδωρής Τζούμας πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου ¨Η ΣΚΙΑΘΟΣ¨.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος