Σκιάθος: “Ασφαλής επανεκκίνηση” το μήνυμα στο Συνέδριο Ιταλών Τουριστικών Πρακτόρων

Με τη συμμετοχή περίπου 50 Ιταλών τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 10-6-2021, το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ιταλίας, που διεξάγεται στη Σκιάθο, σε συνδιοργάνωση με τον ΕΟΤ, το Δήμο Σκιάθου και την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.Σκιάθος: “Ασφαλής επανεκκίνηση” το μήνυμα στο Συνέδριο Ιταλών Τουριστικών Πρακτόρων

Στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου, το παρών έδωσε και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία τόνισε πως η επιλογή της Σκιάθου για τη διοργάνωση του Συνεδρίου αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για το νησί, ενώ, όπως είπε, το μήνυμα που στέλνει η χώρα μας, με την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι αυτό της ασφάλειας.

Σκιάθος: “Ασφαλής επανεκκίνηση” το μήνυμα στο Συνέδριο Ιταλών Τουριστικών Πρακτόρων

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός τη διοργάνωση του Συνεδρίου, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, που ο τουρισμός προσπαθεί να επανεκκινήσει μετά την πολύμηνη καραντίνα λόγω πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέξανδρος Ευσταθίου, χαρακτήρισε τη Σκιάθο τον απόλυτο τουριστικό προορισμό για τους Ιταλούς, πολλοί από τους οποίους, όπως είπε, γνωρίζουν το νησί καλύτερα και από τους ντόπιους. Ο ίδιος πάντως, εκτίμησε ότι και η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη για τον τουρισμό στη χώρα μας, κάτι που εν πολλοίς, έχει να κάνει και με την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να μην συμπεριλάβει την Ελλάδα στους λεγόμενους “πράσινους” προορισμούς, έως τώρα.

Σκιάθος: “Ασφαλής επανεκκίνηση” το μήνυμα στο Συνέδριο Ιταλών Τουριστικών Πρακτόρων

Το Συνέδριο χαιρέτισε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα προβολής της Περιφέρειας, η οποία αποτελεί ως περιοχή μια μικρογραφία ολόκληρης της Ελλάδα και άρα, ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη. Τους Ιταλούς συνέδρους χαιρέτισε, μέσω skype, και η πρόεδρος του EOT, Άντζελα Γκερέκου.

Σκιάθος: “Ασφαλής επανεκκίνηση” το μήνυμα στο Συνέδριο Ιταλών Τουριστικών Πρακτόρων

Να σημειωθεί πως στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων με τουριστικούς φορείς του νησιού, στο πλαίσιο της επίτευξης συμφωνιών. Εξάλλου, τη Σκιάθο επισκέφθηκε χθες, και ο γενικός διευθυντής της Alitalia, ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη, από τον Ιούλιο, δύο νέων πτήσεων της Εταιρείας προς το νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος