Σκιάθος: Αδύνατη η μεταφορά 85χρονου ασθενή με πλωτό ασθενοφόρο λόγω κακοκαιρίας

Οι καιρικές συνθήκες και τα τοπικά μποφόρ που επικρατούσαν στην περιοχή, δεν επέτρεψαν τελικά το ταχύπλοο πλωτό ασθενοφόρο να ολοκληρώσει τη διακομιδή ασθενούς, που νοσηλεύονταν στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου με εγκεφαλικό επεισόδιο και ήταν επιβεβλημένη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Η πολύωρη ταλαιπωρία ενός ασθενούς ηλικιωμένου και με επιβαρυμένη υγεία, αναδεικνύει τα προβλήματα που προκύπτουν για τους κατοίκους των νησιών μας, όταν οι καιρικές συνθήκες, μεταβάλλονται ή όταν για τη διακομιδή τους μεσολαβεί η θάλασσα.

Το περιστατικό και η πολύωρη περιπέτεια, που μπορεί να είχε στοιχίσει τη ζωή του ασθενούς, τις τελευταίες ώρες έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και μάλιστα με ποικίλες εκδοχές για τις συνθήκες και γιατί δεν ολοκληρώθηκε το ταξίδι και η διακομιδή, αφού δεν υπήρξε απαγορευτικό απόπλου.

Σκιάθος: Αδύνατη η μεταφορά 85χρονου ασθενή με πλωτό ασθενοφόρο λόγω κακοκαιρίας

Πιο συγκεκριμένα, ο 85χρονος ασθενής, επιβιβάστηκε χθες το πρωί στο ταχύπλοο πλωτό ασθενοφόρο, συνοδευόμενος από γιατρό και πλήρωμα ειδικευμένο. Ωστόσο τα 6 μποφόρ αποδείχθηκαν δύσκολος εχθρός, με αποτέλεσμα ο συνοδός γιατρός, λόγω των έντονων κραδασμών, που προκαλούσε ο έντονος κυματισμός και το κούνημα, να τον οδηγήσουν να λάβει την απόφαση της επιστροφής στην βάση, δηλαδή στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Πράγματι, ο ηλικιωμένος ασθενής επέστρεψε στο ΚΥ Σκοπέλου, για να διακομισθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με το οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι του Βόλου και από κει στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου και νοσηλεύεται, με την κατάσταση της υγείας της να βρίσκεται σε έλεγχο.

Σκιάθος: Αδύνατη η μεταφορά 85χρονου ασθενή με πλωτό ασθενοφόρο λόγω κακοκαιρίαςΤα παραπάνω ειπώθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία της ΕΡΤ Βόλου με τον Λιμενάρχη  Σκιάθου Νίκου Κατσάμπα για να συμπληρώσει ότι την ώρα που ξεκίνησε το ταχύπλοο ασθενοφόρο από το λιμάνι της Σκιάθου με πρώτο σταθμό το λιμάνι Αγνώντα Σκοπέλου, οι τοπικοί άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 4 μποφόρ, συνεπώς οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για να γίνει η διακομιδή. Ωστόσο και από το λιμάνι του Αγνώντα Σκοπέλου με κατεύθυνση προς το Βόλο, οι καιρικές συνθήκες μεταβλήθηκαν και τα μποφόρ έφτασαν τα 6, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η διακομιδή λόγω επικινδυνότητας της ακεραιότητας του ασθενούς.

Το πλωτό ασθενοφόρο παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες στο λιμάνι της Σκιάθου και η ευχή όλων ήταν να παρέχει τις καλύτερες και υψηλότερες υπηρεσίας στον τομέα της φροντίδας υγείας προς τους πολίτες των νησιών των Βορείων Σποράδων.  (https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/volos/stin-ypiresia-ton-katoikon-ton-nision-ton-sporadon-ploto-asthenoforo/) 

Ωστόσο, πριν προλάβουν να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, προέκυψε το πρώτο “προβληματικό” ταξίδι, αποδεικνύοντας ότι το ταχύπλοο πλωτό ασθενοφόρο έχει τα “όρια” του, τα οποία είναι τα 6 μποφόρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος