Σημαντική η χρήση του λευκού μπαστουνιού για την ευαισθητοποίηση των πολιτών

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού και σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα (15/10) τον Πρόεδρο του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί», Λάμπρο Παρασκευά με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της  χρήσης του λευκού μπαστουνιού και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση.

Σημαντική η χρήση του λευκού μπαστουνιού για την ευαισθητοποίηση των πολιτώνΗ 15η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού στις ΗΠΑ το 1964 και στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το Λευκό Μπαστούνι συμβολίζει το δικαίωμα του τυφλού ή με μερική όραση ατόμου για την πλήρη αυτονομία, ανεξαρτητοποίηση και ασφάλεια, με την άρση όλων των κοινωνικών, νομικών, φυσικών και τεχνιτών εμποδίων και την εξασφάλιση πόλεων πλήρως προσβάσιμων και προσπελάσιμων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν τα άτομα με οπτική αναπηρία και επικείμενες δράσεις και έργα που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων σε δηλώσεις της ανέφερε σχετικά:  «Η σημερινή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού δεν αποτελεί ημέρα γιορτής για τους συνανθρώπους μας και τις οργανώσεις τους, αλλά ευκαιρία και κοινωνικό βήμα για την ανάδειξη όλων των εμποδίων, των ανισοτήτων και των αρνητικών διακρίσεων που υπάρχουν στην κοινωνία μας τον 21ου αιώνα. Με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού αναδεικνύουμε την ελευθερία, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία των ατόμων με οπτική αναπηρία, ενώ συνεχίζεται ο διαρκής αγώνας για την πλήρη κοινωνική ισότητα και ένταξη τους.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος