Σε τροχιά υλοποίησης το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου από τη “Μαγνήτων Κιβωτό” – Ποιες άλλες δράσεις σχεδιάζονται

Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου, η τρισδιάστατη μοντελοποίηση των πέτρινων γεφυριών του Πηλίου, με Laser και Drone, αλλά και το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο: «Ο Ρήγας και ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός στη Θεσσαλία», είναι μερικές μόνο από τις δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται – σε επίπεδο μελετών – από τον φορέα πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος, «Μαγνήτων Κιβωτός» για το επόμενο διάστημα.

Αναλυτική παρουσίαση των δράσεων-εκδηλώσεων που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν στο χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και των τεχνών, έκαναν σήμερα εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης στα Μελισσάτικα, η πρώτη διά ζώσης, μετά από πολύ καιρό.

Σε τροχιά υλοποίησης το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου από τη “Μαγνήτων Κιβωτό” – Ποιες άλλες δράσεις σχεδιάζονται

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Μαγνήτων Κιβωτού, σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, εκτός από τις νέες δράσεις που σχεδιάζονται στόχος είναι να συνεχιστούν και δράσεις που πλέον έχουν καταστεί θεσμός.

Εκτός από τις προαναφερόμενες, νέες δράσεις και εκδηλώσεις που σχεδιάζονται είναι: Η οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας,  η «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις» και η Ναυτική Εβδομάδα που προγραμματίζεται να γίνει τον Σεπτέμβριο, αν βέβαια, το επιτρέπει η υγειονομική κατάσταση.

Σε στάδιο σχεδιασμού και μελέτης είναι ακόμη, η σύσταση του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης «Άγιος Απόστολος ο Νέος», καθώς και η ολοκλήρωση τριών νεοεκδοθέντων βιβλίων: «Ευεργέτες της Μαγνησίας» του Δημητρίου Πατελοδήμου, «Το χρονικό της Μακρινίτσας-Ιστορικής Αναδρομή στον τόπο και στο χρόνο (1215-1881) και βιβλίο πρακτικών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη: Παλαιότερες θεματικές με σύγχρονες προσεγγίσεις».

Σε τροχιά υλοποίησης το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου από τη “Μαγνήτων Κιβωτό” – Ποιες άλλες δράσεις σχεδιάζονται

Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ιγνάτιος, κάποιες από τις προγραμματιζόμενες δράσεις θα ενταχθούν στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821.

Το σημαντικότερο εξ αυτών είναι «Το μεγάλο μονοπάτι του Πηλίου», μια ιδέα που γεννήθηκε ως όραμα το 2017 από τον ορειβάτη, Νίκο Μαγγίτση, πλαισιώθηκε κι από άλλα άτομα και «αγκαλιάστηκε» από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και την “Μαγνήτων Κιβωτό”, η οποία ανέλαβε την υλοποίησή της. Το όραμα αυτό κατέστη δυνατό να μετουσιωθεί σε πράξη χάρη στην αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Μιλώντας για την ιδέα του αυτή ο Νίκος Μαγγίτσης, τόνισε πως επί δύο και πλέον χρόνια, μαζί με τη  παρέα πεζοπόρων, περπάτησαν και μελέτησαν περισσότερα από 280 χιλιόμετρα πεζοπορικών διαδρομών και παραδοσιακών μονοπατιών, καταλήγοντας σε μια ενιαία και αδιάκοπη διαδρομή από το πιο βόρειο σημείο – παραλία του Πηλίου, το Καμάρι, έως και το πιο νότιο λιμανάκι του Παγασητικού, την Αγία Κυριακή στο Τρίκερι. Πρόκειται για μια διαδρομή 160 χιλιομέτρων, που επιλέχθηκε με γνώμονα της φυσικές ομορφιές, την πολιτιστική κληρονομιά και την ασφάλεια των πεζοπόρων.

Σε τροχιά υλοποίησης το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου από τη “Μαγνήτων Κιβωτό” – Ποιες άλλες δράσεις σχεδιάζονται«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα εφάμιλλο – και ίσως καλύτερο μονοπάτι – διαδρομή από αυτή του GR20 στην Κορσική της Γαλλίας, του Jordan Trail στην Ιορδανία, του Annapurna Circuit στο Νεπάλ και του King Trail στη Σουηδία, που προσελκύουν χιλιάδες πεζοπόρους και φυσιολάτρες από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο», τόνισε ο κ. Μαγγίτσης, προσθέτοντας πως οι προοπτικές και τα οφέλη αυτής της δράσης είναι η σημαντική ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά και της αειφόρου ανάπτυξης, με προτεραιότητα στη διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

«Ευχαριστώ για τη δυνατότητα που δίνεται να συμμετέχουμε με τη χορηγία μας στην υλοποίηση ενός μεγάλου οράματος», δήλωσε από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΑΓΕΤ στο Βόλο, Μιχάλης Βλάχος, προσθέτοντας ότι το έργο αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, τονώνοντας την τουριστική ανάπτυξη των χωριών του Πηλίου μέσω του περιπατητικού τουρισμού. Σύμφωνα με την διευθύντρια επικοινωνίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, Εύη Ιωαννίδου, στο πλαίσιο της χορηγίας της, η ΑΓΕΤ ανέλαβε να συμβάλει και στην προβολή του μονοπατιού στο εξωτερικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος