Σε εξέλιξη η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στη Γλώσσα Σκοπέλου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού στη Γλώσσα Σκοπέλου και των δικτύων αποχέτευσης στο Λουτράκι.

Το έργο βρίσκεται στο 30% της υλοποίησης και περιλαμβάνει: Εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Γλώσσας, δίκτυο μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Λουτρακίου  και Γλώσσας στην ΕΕΛ Γλώσσας, κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Λουτρακίου, καθώς και την κατασκευή 100 νέων ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο. Είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 4.369.500 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, υλοποιούμε ένα έργο ουσίας με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα,  που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών στο νησί, προστατεύει τη δημόσια υγεία, το θαλάσσιο οικοσύστημα και τους  υπόγειους  υδροφορείς», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των λυμάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία της δημόσιας υγείας,  την  απορρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών νερών και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου. Μέσω της ανακύκλωσης των επεξεργασμένων λυμάτων οδηγούμαστε σε ορθή διαχείριση ενός σημαντικού φυσικού πόρου, όπως είναι το νερό», προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος