Σαράντα μονοκλωνικά αντισώματα στο νοσοκομείο του Βόλου

Το Νοσοκομείο του Βόλου είναι μεταξύ των 15 ανά την επικράτεια που θα χορηγούν θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα. Ειδικότερα θα διαθέτει 40 τα οποία θα φυλάσσονται σε ψυγείο και σε κάθε συσκευασία υπάρχουν 2 δόσεις, άρα για δύο ασθενείς.

Ανακατανομή αποθεμάτων είναι εφικτή εφόσον υπάρχει η ανάγκη χορήγησης σε ασθενή με τη συνεργασία μεταξύ των νοσοκομείων και των ΥΠΕ. Εκτιμάται ότι 3-6 θέσεις έγχυσης είναι ικανός αριθμός για τα νέα νοσοκομεία, όσον αφορά στη χορήγηση σε εξωτερικούς ασθενείς.

Οι αναλογίες δύναται να είναι:
Για κάθε 3 θέσεις = 1 ιατρός και 1 νοσηλευτής
Για κάθε 6 θέσεις = 1 ιατρός και 2 νοσηλευτές

Ο χώρος θα πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν δημιουργηθεί σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία ή σε άλλο κατάλληλο χώρο.
Η μονάδα χορήγησης θα πρέπει να είναι έτοιμη το αργότερο έως τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.
Σε περίπτωση μεταφοράς μονοκλωνικού σε νοσοκομείο που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 25, τότε μπορεί η χορήγηση να γίνει σε υπάρχοντα χώρο covid-19, με παρακολούθηση ενός γιατρού και ενός νοσηλευτή.
Θα οριστεί ένας συντονιστής ανά νοσοκομείο και ΥΠΕ για την Γραμματειακή Υποστήριξη της διαδικασίας και υπάλληλοι για το συντονισμό της διαδικασίας, που θα εκπαιδευτούν για το έργο τους και θα συνεργάζονται στενά με την Ομάδα Συντονισμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας της διάθεσης των Μονοκλωνικών Αντισωμάτων, αλλά και με τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΥΠΕ.
Η μονάδα χορήγησης θα λειτουργεί από τις 08:00 – 16:00 επτά ημέρες την εβδομάδα. Για κάθε προγραμματισμένο ραντεβού θα απαιτηθούν περίπου δύο ώρες για την έγχυση του φαρμάκου και την παρακολούθηση.
Εφόσον ο ασθενής δε νοσηλεύεται, προσέρχεται στο Νοσοκομείο την προκαθορισμένη μέρα και ώρα, γίνεται εισαγωγή για ημερήσια νοσηλεία και κατευθύνεται σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για τη διαχείριση περιστατικών COVID 19 στο χώρο χορήγησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος