Πυρά κατά πάντων από τον Αχ. Μπέο: “Οι δίδυμοι κυκλικοί κόμβοι θα γίνουν”

Κατηγορηματικός ότι το έργο των δίδυμων κυκλικών κόμβων στο παλιό Κοιμητήριο, στη Νέα Ιωνία, θα υλοποιηθεί, παρά την αρνητική απόφαση που έλαβε χθες, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, εξαπολύοντας πυρά, με έντονους έως και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, τόσο κατά υπηρεσιακών παραγόντων, όπως η προϊσταμένη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, Κερασίας Γεωργίου, όσο και εναντίον πολιτικών προσώπων (Μεϊκόπουλος) και εκπροσώπων φορέων (Γαργάλας, Καπούλα), αλλά και δημοσιογράφων.

Ο Αχιλλέας Μπέος χαρακτήρισε παράνομη τη συμμετοχή της κ. Γεωργίου στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, λέγοντας πως δε γίνεται το άτομο που σε πρώτο βαθμό, έκανε την εισήγηση επί του θέματος, να συμμετέχει και στο δευτεροβάθμιο όργανο, με δικαίωμα ψήφου.

«Το έργο θα γίνει. Ό,τι δέσμευση έχω κάνει, την έχω υλοποιήσει. Κάποιοι μισούν την πόλη και η αιτία είμαι εγώ» δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου, υπενθυμίζοντας ανάλογες αντιδράσεις που υπήρχαν στο παρελθόν, για το έργο της Καραμπατζάκη, στα Αστέρια Αγριάς κ.α.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το εξωτερικό τοιχίο του παλιού Κοιμητηρίου «μαντρότοιχο» λέγοντας πως είναι παρανοϊκό κάποιοι να το θεωρούν μνημείο.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του έργου, τόνισε ότι θα γίνει με ιδίους πόρους γιατί χάθηκε η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ λόγω αντιδράσεων, εξαιτίας των οποίων – όπως είπε – θα υπάρξει επίσης, και μια χρονική καθυστέρηση ενός χρόνου.

Απάντηση του ΤΕΕ Μαγνησίας για Γαργάλα

Αναφορικά με τη συμμετοχή του μέλους της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας, Κώστα Γαργάλα, στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων όπου συζητήθηκε και απορρίφθηκε η ένσταση του Δήμου Βόλου για την κατασκευή του διπλού κυκλικού κόμβου, στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών της Ν. Ιωνίας, απαντώντας σε σχετική αναφορά του Αχιλλέα Μπέου περί εκπροσώπησής του από τον κ. Γαργάλα, το ΤΕΕ Μαγνησίας διευκρινίζει τα εξής:

«Ουδέποτε υπήρξε απόφαση ή αίτημα για εκπροσώπηση του ΤΕΕ Μαγνησίας στη συζήτηση της ενστάσεως στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων που είχε καταθέσει ο Δήμου Βόλου επί της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Θεσσαλίας, αναφορικά με την κατασκευή του διπλού κυκλικού κόμβου, στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών της Ν. Ιωνίας.

Η παρουσία – τοποθέτηση του κ. Κώστα Γαργάλα -Μέλος Δ.Ε. στην εν λόγω συζήτηση ήταν προσωπική του απόφαση, όπως είχε κάθε δικαίωμα και για την οποία ο ίδιος είναι υπεύθυνος. Δεν ζήτησε και δεν έλαβε καμία απόφαση για εκπροσώπηση του φορέα.

Διαψεύδουμε κάθε απόπειρα εμπλοκής του ΤΕΕ Μαγνησίας στο χθεσινό Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος