Προβολή του γαλλικού οικολογικού ντοκιμαντέρ Demain 2015 στον Βόλο

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινη Ενορία», το οποίο υλοποιείται στην Ιερά Μητρόπολη από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, και με επίκεντρο την Ενορία της Ευαγγελίστριας, θα πραγματοποιηθεί προβολή του γαλλικού οικολογικού Ντοκιμαντέρ «ΑΥΡΙΟ» (Demain, 2015) στο Κινηματοθέατρο ΑΧΙΛΛΕΙΟ την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 6 μ.μ. και την Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 7 μ.μ.

Το ντοκιμαντέρ αυτό προβλήθηκε πρώτη φορά στη Γαλλία το 2015 και, κάτι πολύ σπάνιο για οικολογικό ντοκιμαντέρ, το παρακολούθησαν πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές στην Γαλλία, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Κέρδισε το βραβείο Σεζάρ ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ (2016). Έχει κυκλοφορηθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σε πάνω από 15 χώρες. Δυστυχώς, δεν προβλήθηκε στους κινηματογράφους στην Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκαν, όμως, δύο προβολές του το 2017 στην Αθήνα από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Η πρωτοτυπία αυτής της πολυβραβευμένης ταινίας-φαινόμενο είναι ότι προτείνει απλές ρεαλιστικές διεξόδους από το σημερινό οικολογικό αδιέξοδο.
Το Ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε πέντε κεφάλαια: γεωργία, ενέργεια, οικονομία, δημοκρατία και εκπαίδευση. Οι δημιουργοί του φιλμ ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να συναντήσουν ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, πιο πράσινο, πιο βιώσιμο. Η μοναδικότητα της ταινίας βασίζεται στο γεγονός ότι προσφέρει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα, καθώς εστιάζει σε συγκεκριμένες λύσεις που ήδη εφαρμόζονται, όπως είναι για παράδειγμα η αειφόρος καλλιέργεια, η οργανική καλλιέργεια, οι κήποι στις πόλεις, η κυκλική οικονομία και νέες μορφές άμεσης δημοκρατίας και εκπαίδευσης. Πρόκειται όντως για μία διδακτική ταινία, χωρίς να χειραγωγεί τον θεατή.

Όσοι ανησυχούν για τον κόσμο που θα κληροδοτήσουν στα παιδιά τους πρέπει να την δουν.
Η προβολή θα γίνει με την στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου που παραχώρησε τους ελληνικούς υπότιτλους και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που διέθεσε το Κινηματοθέατρο ΑΧΙΛΛΕΙΟ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος