Πρώτο κουδούνι σήμερα για 12.513 μαθητές στη Μαγνησία

Χωρίς μάσκες μετά από 2,5 χρόνο πανδημίας επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία οι μαθητές στα σχολεία της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης με τους επίσημους αγιασμούς να τελούνται στο 12ο Δημοτικό Σχολείο και στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο αντίστοιχα. Στους αγιασμούς παρέστησαν οι βουλευτές του Νομού, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, ο δήμαρχος Βόλου και πολλοί γονείς.

Πρώτο κουδούνι σήμερα για 12.513 μαθητές στη Μαγνησία

Στους μαθητές ευχήθηκαν όλοι καλή χρονιά, ενώ η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επισήμανε μεταξύ άλλων ότι φέτος το σχολείο διαθέτει νέα εμπλουτισμένα προγράμματα, εκπαιδευτικές καινοτομίες και τ ψηφιακά εργαλεία, και η πορεία των παιδιών προδιαγράφεται δημιουργική και ενδιαφέρουσα.

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με έναν, συνολικό, αριθμό 25.000 διορισμών και την κάλυψη σε ποσοστό 90% των αναγκών σε εκπαιδευτικούς, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με την αισιοδοξία και το όραμα που φέρνουμε στην εκπαίδευση με καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις, όπως το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα, το νέο αναβαθμισμένο  περιεχόμενο, τους εκπαιδευτικούς ομίλους, τους παιδαγωγικούς συμβούλους – μέντορες, τους ενδοσχολικούς συντονιστές, τα ψηφιακά εργαλεία.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και τις βάσεις που θέσαμε από πέρυσι, με καινοτομίες, όπως το νηπιαγωγείο από τα 4 έτη, τα Αγγλικά από το νηπιαγωγείο, τα 166 νέα προγράμματα σπουδών, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τις οριζόντιες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, την ενισχυτική διδασκαλία, τη στήριξη μαθητών με αναπηρίες και τη συμπερίληψη μαθητών με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο, την αυτονομία των σχολικών μονάδων, την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου, εκπαιδευτικού συστήματος και εκπαιδευτικών.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με το ελληνικό σχολείο να συναντά την καλύτερη εκδοχή του και τη δυναμική προοπτική του».

Πρώτο κουδούνι σήμερα για 12.513 μαθητές στη Μαγνησία

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και την πρόσκληση να συμμετέχει στον αγιασμό του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Βόλου, ευχήθηκε σε όλες και όλους καλή πρόοδο και εποικοδομητική χρονιά με επιστροφή στην σχολική κανονικότητα και νέες προκλήσεις στο σχολικό περιβάλλον, το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, τον τρόπο διδασκαλίας, τις ψηφιακές δράσεις.

Πρώτο κουδούνι σήμερα για 12.513 μαθητές στη Μαγνησία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φέτος θα φοιτήσουν στα σχολεία του Νομού 13299 μαθητές, 523 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Η μείωση των μαθητών σχετίζεται άμεσα με τη μεγέθυνση του δημογραφικού προβλήματος.

Πρώτο κουδούνι σήμερα για 12.513 μαθητές στη Μαγνησία

Ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στις 10.00 π.μ. στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο Βόλου και 3ο ΓΕΛ Βόλου.

Πρώτο κουδούνι σήμερα για 12.513 μαθητές στη Μαγνησία Πρώτο κουδούνι σήμερα για 12.513 μαθητές στη Μαγνησία

Στα 75 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας – 32 Γυμνάσια, 21 ΓΕΛ, 12 ΕΠΑΛ και 4 σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής – θα υπηρετήσουν φέτος 36 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και 191 αναπληρωτές. Συνολικά θα λειτουργήσουν 617 τμήματα, τα οποία θα φιλοξενήσουν 12.509 μαθητές, δηλαδή 431 λιγότεροι από πέρυσι.

Πρώτο κουδούνι σήμερα για 12.513 μαθητές στη Μαγνησία

Αναλυτικότερα, στα Γυμνάσια φέτος θα φοιτήσουν 7008 μαθητές, στα ΓΕΛ 3195, στα ΕΠΑΛ 2168, στις Σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής 117 και 21 μαθητές στα Παραρτήματα σε καταστήματα κράτησης. Στα Ημερήσια σχολεία οι μαθητές είναι στο σύνολο 12079 και στα εσπερινά 430.

Πρώτο κουδούνι σήμερα για 12.513 μαθητές στη Μαγνησία

Συνολικά φέτος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα φοιτήσουν 12509 μαθητές, ενώ πέρυσι ο αριθμός αυτός ήταν 12940. Αυτό σημαίνει ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με μειωμένο μαθητικό πληθυσμό κατά 431 μαθητές

Ο προΪστάμενος Α’θμιας Εκπαίδευσης ανέφερε πως πρώτο φορά διορίστηκαν τόσοι πολύ εκπαιδευτικοί, φτάνοντας στον νομό του 323 αναπληρωτές. Παρόλα αυτά σημείωσε πως υπάρχουν κάποια κενά και κυρίως για το διευρυμένο Ολοήμερο η Διεύθυνση θα ζητήσει περαιτέρω πιστώσεις.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης σημείωσε πως καλύφθηκαν τα κενά των εκπαιδευτικών που είχαν δημιουργεί έως αρχές Σεπτέμβρη και όσα δημιουργούνται αυτές τις ημέρες θα καλυφθούν έως και την επόμενη εβδομάδα. Στάθηκε δε στο γεγονός της αύξησης του ενδιαφέροντος φοίτησης στα ΕΠΑΛ, καθώς μόλις σήμερα «άνοιξαν» τρία νέα τμήματα στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, καθώς το ενδιαφέρον νέων αλλά και μεγαλύτερων για την επαγγελματική εκπαίδευση και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ολοένα και αυξάνεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος