Πρόταση για αναβάθμιση των λιμανιών σε Αη Γιάννη και Χορευτό

Την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Αϊ – Γιάννη και Χορευτό, επιδιώκει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και θέτει σε άμεση προτεραιότητα την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση του ΕΠΑλΘ 2014-2020 «Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια».

“Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων στην Ενωσιακή Προτεραιότητα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ» 2014-2020, βρίσκει τον Δήμο μας σε ετοιμότητα καθώς είχαμε αντιμετωπίσει έγκαιρα εκκρεμότητες δεκαετιών που αφορούσαν στη νομιμοποίηση των συγκεκριμένων λιμενικών υποδομών” τονίζει ο δήμαρχος, κ. Παν. Κουτσάφτης, προσθέτοντας πως πρόταξαν συνειδητά την αξιοποίηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, πιστεύοντας πως η προστιθέμενη αξία τους θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την ανάπτυξη της περιοχής.
Επισήμανε ακόμη ότι διαμόρφωσαν εν ολίγοις εκείνοι, την συνθήκη ώστε και ωριμότητα και ετοιμότητα να παρουσιάζουν οι παρεμβάσεις που εξετάζουν και θα διεκδικήσουν να ενταχθούν στο κατάλληλο μέτρο χρηματοδότησης.

Μέσω της συγκεκριμένης πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν εργασίες για την πλήρη λειτουργία των υποδομών και ενδεικτικά: ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση, πυρόσβεση, μηχανήματα εφοδιασμού νερού και ρεύματος για τους χρήστες των καταφυγίων, βελτίωση της οδού πρόσβασης στο καταφύγιο – τόπο εκφόρτωσης, προμήθεια εξοπλισμού κ.ο.κ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ