Πρόσκληση συμμετοχής στη δημόσια διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020–2023 του Δήμου Βόλου

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από τον Δήμο Βόλου, το Στρατηγικό Σχέδιο, στο πλαίσιο κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020-2023. Η Δημοτική Αρχή απευθύνει πρόσκληση στους δημότες και στους εκπρόσωπους τοπικών φορέων να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους σχετικά με τα έργα και τις δράσεις που θεωρούν ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής καθώς και στη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του ίδιου του Δήμου, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Οι πολίτες καλούνται να μετάσχουν ενεργά στη δημόσια διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δήμου (https://dimosvolos.gr/el/epixeirisiakoprogrammadimoubolou-2020-2023) μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2021. Στο ίδιο σημείο υπάρχει αναρτημένο και το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδίου, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο τετραετές πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης και βελτίωσης της διοικητικής του ικανότητας του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων. Στις προτεραιότητες του προγράμματος αντανακλάται η βούληση και το όραμα της Δημοτικής Αρχής καθώς και οι προτεραιότητες του αναπτυξιακού σχεδιασμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Περιλαμβάνει δύο φάσεις: τον Στρατηγικό Σχεδιασμό (α΄ φάση), όπου περιγράφεται και αξιολογείται η υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής και των υπηρεσιών και προτείνονται οι στρατηγικοί στόχοι, και τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό (β΄ φάση), όπου καταγράφονται συγκεκριμένες δράσεις και έργα της τετραετίας.

Όπως υπογραμμίζει σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος “με τη δική σας συνεργασία και συμβολή, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα προβλήματα της περιοχής μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά σας και να υλοποιήσουμε το όραμά μας, ώστε ο Δήμος Βόλου να είναι ένας δήμος σύγχρονος και εξωστρεφής, ελκυστικός και φιλικός στους πολίτες και τους επισκέπτες, με υγιές περιβάλλον, ανθεκτικός στην κλιματική αλλαγή, και με ισχυρή τοπική ταυτότητα.

Το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο μπορεί να κατατεθεί με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Α. Αποστολή με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση programmatismos@voloscity.gr

Β. Αποστολή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΎ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 81-ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ (ΚΤΙΡΙΟ ΣΠΙΡΕΡ) , T.K 38333, με την ένδειξη «Ερωτηματολόγιο για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Βόλου»

Γ. Ηλεκτρονική συμπλήρωση στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://forms.gle/y6qGPY9WZuVm3cqX8

Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επικοινωνούν με τη Δ/νση Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου, στα τηλ. 2421356 883/886/887/890.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος