Πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ μεθαύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 6μ.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο απηύθυναν σήμερα σωματεία σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Το συλλαλητήριο θα αποτελέσει απάντηση στους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Όπως τονίστηκε η κυβέρνηση προετοιμάζεται με τη στήριξη Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία.

Επισημάνθηκε ότι δεν είναι τυχαία η περίοδος που επιλέγεται από την κυβέρνηση να φέρει ένα νόμο που “θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων καθώς κόβουν μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις κλπ, ενώ απαιτούν να έχουμε να πληρώσουμε για τα πάντα και αν δεν μπορούμε μας “τιμωρούν” π.χ. με διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση… Άρα δεν θέλουν να ακούγεται “κιχ” όσο τσακίζουν τη ζωή μας”.

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Στεργίου, οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν βαρύ τίμημα στο πλαίσιο της ανάπτυξης. “ Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ μπορούν να δώσουν σαφή απάντηση στο σχεδιασμό της κυβέρνησης-εργοδοτών για ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη. Να γίνουν βήμα για την αντεπίθεση, στην οργάνωση της πάλης με κριτήριο τις σύγχρονες εργατικές-λαϊκές ανάγκες, να ενισχύσουν την αναμέτρηση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος