Προοπτική συνεργασίας “Μαγνήτων Κιβωτού” και αντιδημαρχίας Τουρισμού Δήμου Βόλου

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνατίου, προέδρου της «Μαγνήτων Κιβωτού» και της aντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Βόλου, Γεωργίας Μποντού-Τοκαλή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, με θέμα τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Νίκος Τσούκας, Γενικός Γραμματέας και ο Δημήτρης Κουτσός, Μέλος του Δ.Σ. του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης στα οποία σημειώθηκε ταύτιση απόψεων και παράλληλα τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας.

Ειδικότερα συζητήθηκε η δυνατότητα παρουσίασης των σχετικών δραστηριοτήτων της «Μαγνήτων Κιβωτού» και της Μητρόπολης, γενικότερα στις εκθέσεις Τουρισμού που συμμετέχει ο Δήμος Βόλου, η από κοινού δραστηριοποίηση με στόχο την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας και η συνεργασία πάνω σε θέματα περιπατητικού τουρισμού στον προορισμό Βόλος-Πήλιο.

Επίσης συζητήθηκε η προοπτική της ενίσχυσης του συνεδριακού τουρισμού και η ανάδειξη και διαχείριση της πολιτιστικής ταυτότητας μέσα από δράσεις όπως τα θρησκευτικά πανηγύρια, οι ετήσιες γιορτές, οι λαογραφικές δράσεις, η ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και γενικότερα η περαιτέρω ενίσχυση της προβολής των εκδηλώσεων πολιτισμού σε ντόπιους και επισκέπτες.

Στο τέλος της συνάντησης και μετά τη διαπίστωση ότι τα αποτελέσματα που μπορούν να προκύψουν από την κοινή πορεία δράσεων θα έχουν πολλαπλά οφέλη, συζητήθηκε η προοπτική της υπογραφής ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, ως επισφράγιση μιας εποικοδομητικής συνεργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος