Προκαταρκτική για υπόθεση απάτης με θύμα 60χρονο από τις Σποράδες

Προκαταρκτική έρευνα για υπόθεση απάτης, με θύμα έναν 60χρονο κάτοικο των Σποράδων, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ύστερα από σχετική εντολή του Εισαγγελέα.

Ο 60χρονος επιχείρησε να αγοράσει αγροτικό αυτοκίνητο έναντι 4.600 ευρώ, μέσω αγγελίας που βρήκε στο facebook, ωστόσο, αποδείχθηκε πως επρόκειτο για απάτη, αφού ο δήθεν πωλητής του απέσπασε 1.500 ευρώ και στη συνέχεια διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Η απάτη έγινε στο τέλος Δεκεμβρίου 2020. Ο 60χρονος κατέθεσε ως προκαταβολή 300 ευρώ. Εν συνεχεία, και αφού αρνήθηκε να βάλει στον λογαριασμό του «πωλητή» άλλα 1.200 ευρώ (όπως του ζήτησε), ο δράστης της απάτης προφασίστηκε ότι κατέβαλε ο ίδιος το ποσό για να ξεμπλοκάρει -δήθεν- η διαδικασία της αγοραπωλησίας καθώς το αυτοκίνητο ανήκε σε εταιρία και όχι σε ιδιώτη.
Για να γίνει πειστικός, έστειλε στον 60χρονο πλαστό καταθετήριο 1.200 ευρώ, τα οποία τελικά, πλήρωσε μέσω e-banking που χειρίζεται ο γιος του.
Η απάτη διαπιστώθηκε από τον παθόντα μερικές μέρες αργότερα, όταν ο «πωλητής» πρόβαλε δικαιολογίες για την παράδοση του αυτοκινήτου, με τη δικαιολογία ότι θα καθυστερήσει, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων. Εν συνεχεία, διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον 60χρονο, ενώ το κινητό που χρησιμοποιούσε απενεργοποιήθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος