Πρόεδρος Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου: Αναπόφευκτη η αύξηση στα εισιτήρια αν δεν επιδοτηθεί η τιμή τους

Την επιδότηση της τιμής του εισιτηρίου, στα πρότυπα που ακολούθησαν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αιτήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο αυξημένο, κατά 40%, λειτουργικό κόστος της Εταιρείας, λόγω ενεργειακής κρίσης.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος της Εταιρείας, Νίκος Ευαγγελινός, προσθέτοντας πως, αν το αίτημα δε γίνει δεκτό, η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων αποτελεί πλέον, μονόδρομο. Ήδη μάλιστα, όπως είπε, έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα προς έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο.

“Καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε επί 11 συνεχή χρόνια (από το 2011) εν μέσω της οικονομικής κρίσης και εν συνεχεία, της πανδημίας, χωρίς να αυξήσουμε τις τιμές των εισιτηρίων” τόνισε ο κ. Ευαγγελινός, προσθέτοντας ότι το “παλεύουν” για 9 μήνες, “αλλά πλέον, δεν μπορούν να ανταποκριθούν άλλο, στα αυξημένα κόστη που επιφέρει η αύξηση της τιμής των καυσίμων, τη στιγμή μάλιστα, που τα ποσοστά της επιβατικής κίνησης υπολείπονται κατά 25% της κίνησης του 2019”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος