Προχωρά το νέο αλιευτικό καταφύγιο στον Πλατανιά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά ο προσυμβατικός έλεγχος για το νέο αλιευτικό καταφύγιο, που κατασκευάζει στον Πλατανιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 6.485.240 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Είναι ένα έργο χρήσιμο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής. Δημιουργούμε μια σύγχρονη λιμενική υποδομή, στηρίζουμε τους ανθρώπους που ζουν από την αλιεία και δίνουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/Ub34LZ5TqSo

Προχωρά το νέο αλιευτικό καταφύγιο στον Πλατανιά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με την υλοποίηση των έργων ολοκλήρωσης του Λιμένα Πλατανιά, είναι δυνατή η εξυπηρέτηση σκαφών παράκτιας και μέσης αλιείας, μεγέθους έως και 26 m μήκος. Η δυναμικότητα του λιμένα είναι της τάξης των 50 σκαφών, εκ των οποίων περί τις 15 μηχανότρατες/γρι-γρι μέσης αλιείας και 35 αλιευτικά σκάφη παράκτιας αλιείας. Στα εν λόγω σκάφη παρέχονται συνθήκες ασφαλούς ελλιμενισμού και ικανού μήκους και τεχνικών χαρακτηριστικών κρηπιδώματα για την εκφόρτωση των αλιευμάτων, καθώς και επαρκής χερσαίος χώρος για την μεταφόρτωση των αλιευμάτων και την τροφοδοσία των σκαφών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος