Ποσό 80.000€ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Στην έγκριση ποσού 80.000 ευρώ  για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ανταποκρινόμενος στο οικονομικό αίτημα, που τέθηκε από την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή,  από το δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχ. Μιτζικό και από τον αντιδήμαρχο, Α. Διανέλλο. Η καταβολή του ανωτέρω ποσού θα γίνει απολογιστικά, σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠΕΣ.

Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου παρατηρούνται λιγότερες αλλά πιο έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες, συνήθως, προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα και περιορισμό των υδάτινων πόρων. Στην συγκεκριμένη περιοχή παρατηρείται σε πολλές πηγές μείωση της μέσης παροχής νερού, όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και κατά την χειμερινή περίοδο, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν τα αποθέματα για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των οικισμών της περιοχής. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την αντικατάσταση των αντλητικών συστημάτων της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της λειψυδρίας.

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε θερμά, τον κ. Πέτσα για την τάχιστη αντίδρασή του  να υποστηρίξει και να ενισχύσει αυτή την αναγκαιότητα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη τονίζοντας, ότι η χρηματοδότηση αυτή για την αντικατάσταση των υπολειπόμενων αντλητικών συστημάτων με μηχανήματα νέας τεχνολογίας είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για να μην υπάρχουν προβλήματα στην υδροδότηση των οικισμών, αλλά και για λόγους αποδοτικότερης λειτουργίας και μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος