Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις 7/9 στις Β. Σποράδες

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις Β. Σποράδες, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Κατόπιν τούτου, προχώρησε στην επικαιροποίηση του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας και τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών παρατείνονται έως την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει :

1. καθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε περιοχές NATURA,  δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ.

2. καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος